Nestro Pécs

1999-ben a Nestro Hungária Kft. a Fábián Béla úton csak egy irodával és 1 fő kereskedelmi képviselővel kezdte meg működését Pécsen.

A németországi Nestro Lufttechnik GmbH egyedüli magyar, sikeres képviseletként kivitelezéseinek és így alkalmazottainak száma is folyamatosan növekedett. 2008-ban már 6 fős volt a létszám, felmerült az igény egy nagyobb iroda, illetve raktárcsarnok felépítésére.

A 2008-ban elkezdett munkálatok után 2009 tavaszán átadásra került az új telephely, ahol kezdetben a raktározás mellett bemutató gépek megtekintésére is volt lehetőség, mégpedig aprító és kazánrendszer, valamint brikettáló berendezés keretében.

2010 óta a magyarországi képviselet egyedüliként csőkapcsoló bilincsek gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik, mely bilincseket a teljes Nestro cégcsoporton kívül más vevők számára is szállítja Nestro Hungária Kft. A termelés beindítása jelentős beruházással és 5 fős létszámnövekedéssel járt, a kezdeti raktárcsarnok nagyobb része így már üzemként funkcionált.

A 2012-es évben újabb előrelépés történt a csúcstechnológiás termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó pécsi Nestro működése során, ugyanis az újonnan felépült 2-es számú csarnokban megkezdődött 4 fővel a légcsatorna és egyéb fémipari gyártás.

Az új technológiák bevezetése 2013-ban az irodai, tervező munkatársak létszámának növekedéséhez is hozzájárultak.

A következő csapatbővítésre 2014-ben került sor, mégpedig a helyszíni szerelők körében. Immár 2 csapat, 2 autóval állt az ügyfelek rendelkezésére.

A társadalmi és környezeti felelősségtudat nemcsak a tiszta levegőt biztosító vagy biomasszával működő termékeket, hanem a cég működését is jellemzi, hiszen 2015-ben a brikettáló bemutató technológia mellett másik mérföldkő a megújuló energiát hasznosító napelemrendszer kiépítése mindkét csarnok esetében.

2016 óta biztosít a pécsi Nestro külön szervizszolgáltatást vevői részére.

2018-ban a meglévő, hat éve felépült 2-es csarnok alapterületének duplájára lett bővítve, hogy a megnövekedett gyártási mennyiségnek elegendő hely legyen biztosítva. Ezenkívül pedig technológiai fejlesztés keretében egy hidraulikus élhajlító és egy stancoló gép beszerzése is megtörtént.

Az idei 2019-es évben a meglévő 1-es csarnok raktározási céllal történő bővítésével kapcsolatos munkálatok is megkezdődtek, és jelenleg is folyamatban vannak. Az 1-es csarnok alapterületének duplájára bővítése a bemutató gépek megfelelő elhelyezését is biztosítja a raktározási feladatok mellett. A pécsi Nestro Hungária Kft. immár elérte a 25 fős létszámot.