A hatékony termelés trükkje: légtechnikai csövek

2016.08.04

A légtechnikai csövek használata kevesebb kiesést, nagyobb hatékonyságot és jobb közérzetet eredményez. Kis ráfordítás, nagy haszon. Érdekli? Kattintson a címre a teljes cikkhez!

A légtechnikai csövek gyártása egy fejlődő iparág, nem véletlenül. Egyre több előírás van arra, hogy a munkaerőnek, az alkalmazottaknak a lehető legjobb munkakörülményeket kell biztosítani. Nagyon sok üzemben kiemelkedő mennyiségű por és egyéb hasonló, egészségre káros anyag keletkezik. Elgondolkodott már azon, hogy amellett, hogy a rendeletek előírják, számos praktikus oka is van annak, hogy jó minőségű légtechnikai csövek legyenek az üzemben?

Kevesebb kiesést, nagyobb hatékonyságot, és nem utolsósorban jobb közérzetet eredményez a levegő tisztasága, és ezzel nagymértékű költségmegtakarítást érhet el. Cikkünkben bővebben olvashat a légtechnikai csövek előnyeiről, és megtudhatja, mi alapján válasszon, hogy befektetése többszörösen térüljön meg.

Miért van szükség légtechnikai csövek beépítésére?

A tiszta munkakörnyezet az egyik legfontosabb feltétele annak, hogy jó eredményeket lehessen generálni. Egy olyan helyen, ahol a hagyományosnál jóval több por keletkezik, mint fával, műanyaggal, bőrrel foglalkozó üzemben, a korszerű légtechnikai csövek elengedhetetlen tartozékai a levegő tisztán tartásának.

Ezek hiánya leállásokat okozhat, egyrészt azért, mert az üzem berendezései a sok porszemnyi anyagtól meghibásodnak, és ezáltal hosszadalmas javítást igényelnek, másrészt mert a szennyezett levegő nagyszámú megbetegedést és munkaerő kiesést eredményez.

Egy másik fontos előnye a légtechnikai csöveknek a légmozgatás, szellőztetés. Az álló, párás levegő miatt penész keletkezhet, mely ugyancsak kárt okoz a gyári berendezésekben, így azokat javítani kell, addig pedig le kell állítani azok termelő tevékenységét. Ennek és az előzőeknek egyenes következménye a profitkiesés – feleslegesen.

Hogyan válasszon jó légtechnikai csöveket?

A piacon már sokszínű a légcsatorna elemeinek palettája. A jó minőségű légtechnikai csövek horganyozott acéllemezekből készülnek, a peremezett csatornákat tömítő bilincsek kötik össze, így az illesztésük a minőség kulcspontja. Képesnek kell lenniük arra, hogy ne csak a port, de a nagyobb, nehezebb anyagokat – faforgácsot, szénport, műanyagot – is kiporzás-mentesen szállítsák. A korszerű illesztés rövidebb szerelési időt és alacsonyabb energiafelhasználást biztosít. Mindemellett nagyon fontos az, hogy az üzemre igazítsa ezt a berendezést. A legjobb gyártók egyedi tervet készítenek ügyfeleiknek, mellyel – az egyszerűbb megoldásokkal szemben – biztos lehet abban, hogy a legmegfelelőbb módon lesz beállítva.

A légtechnikai csövek funkciója tehát a megelőzés. Kezdeti költségei vannak ugyan, de messze megtérül a beállítást követő kiszámíthatóbb üzemtevékenységgel.

Fontos az Ön számára a hatékonyság? Tudja meg, üzeme hogy juthat magas minőségű, kedvező ajánlathoz: légtechnikai csövek hazai szakértőtől.