A WEIMA számos megoldást kínál, ha a hulladék aprításáról van szó

2020.06.17

A WEIMA aprítógépek gondoskodnak a hulladék megfelelő aprításáról és az értékes, másodlagos nyersanyagok kinyeréséről.

Minden hulladék különböző, nincs két ugyanolyam anyag. Akár kereskedelmi vagy kommunális hulladékról, nagyméretű vagy háztartási hulladékról, termelési hulladékról, papírról, famaradványokról vagy szőnyeganyagokról legyen szó- a WEIMA gondoskodik a hulladék megfelelő aprításáról és az optimális eredményről, az értékes másodlagos nyersanyagok kinyeréséről. Ezenfelül az ilsfeldi székhelyű cég ügyfelei különféle meghajtási lehetőségekre támaszkodhatnak, ha a hulladékanyagok feldolgozásáról van szó.

Napjainkban az erőforrások fenntartható felhasználásával, valamint az éghajlat- és a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdések mindenütt jelen vannak a médiában és a politikában. A modern hulladékgazdálkodás és környezettudatos gondolkodásmód jelentősen hozzájárul az üvegházhatású gázok elkerüléséhez és a nyersanyagok újrafelhasználáshoz. Az újrahasznosítás nem csak az anyagok hatékonyabb felhasználását teszi lehetővé, hanem a gazdasági körforgásban való részvételük is hosszabb ideig tart. A tovább már nem hasznosítható hulladékok pedig energetikai szempontból alkalmazhatók pl. helyettesítő tüzelőanyagként. A fűtőérték és a szemcseméret függvényében a tüzelőanyagok felhasználhatók a cementgyárakban, égetőkemencékben, fluidágyas kazánokban vagy helyettesítő tüzelőanyaggal működő erőművekben. Ily módon minimalizálható a fosszilis tüzelőanyagok elhasználása.

Általában minden újrahasznosító folyamat sarokköve a különböző hulladékanyagok aprítása. Ekkor merül fel az igény az ipari aprítógépek alkalmazására. A WEIMA PowerLine, PreCut és FineCut aprítóival bemutatja az egy-és többfokozatú hulladékkezelés lehetőségeit.

WEIMA PowerLine 3000 aprito

WEIMA PowerLine 3000 egytengelyes aprító – a hulladék optimális feldolgozása alternatív tüzelőanyagként

 

A Németországban kifejlesztett és gyártott PowerLine 3000 bármilyen típusú hulladékot képes kezelni, beleértve a fogyasztói területekről származó szennyezett anyagokat is. Az univerzális ipari aprító egy teljes 800 mm átmérőjű rotorral rendelkezik – 1500, 2000, 2500 és 3000 mm-es munkaszélességben. Az aprítót az alacsony rakodó peremének köszönhetően kényelmesen meg lehet tölteni egy markológép, egy kerekes rakodógép vagy szállítószalag segítségével. A felfelé kihúzható lengőkar és a kifelé nyíló, forgó rostélykeret mindig garantálja az egyszerű hozzáférést és a biztonságos karbantartást.

Az alkalmazástól függően a flexibilis, sokoldalú gép felszerelhető hidraulikus vagy nagy nyomatékú hajtóművel. Nem csak a kereskedelmi, ipari, nagyméretű vagy háztartási hulladékokat darabolja, hanem a papírt, a műanyagot, a famaradványokat vagy a szőnyeganyagokat is. A PowerLine egyfokozatban működtethető, de a többlépcsős rendszerekben is alkalmazható különböző anyagáramok aprítására.

WEIMA PreCut 3000 aprító

WEIMA PreCut 3000 egytengelyes aprító előzetes aprításhoz
 

A WEIMA a PreCut előaprítóval vagy a FineCut utóaprítóval együtt a legkisebb szemcsemérethez is - 1500 és 3000 mm közötti munkaszélességben - a hulladékfeldolgozó szolgáltatások teljes spektrumát lefedi.

Válassza a megfelelő meghajtást minden alkalmazáshoz! Hidraulikus, nagy nyomatékú vagy elektromechanikus?

A Hägglunds/Bosch Rexroth hidraulikus hajtóműve rendkívül jól alkalmazható alternatív tüzelőanyagok előállításához, mivel nincs klasszikus váltója, amely kopásnak lenne kitéve. Ezáltal gyorsan reagál, és kevésbé érzékeny a szennyeződésekre. Ezenkívül bármikor magától megállhat, elindulhat és visszafordulhat, még a legnehezebb körülmények, és akár teljes terhelés mellett is. A fordulatszám és a nyomaték gyorsan, egyenletesen és folyamatosan állítható be egy vezérlő szivattyúval, csúcsáramok generálása vagy frekvenciaváltó használata nélkül. A robusztus meghajtás rendkívül hatékonyan működik, nagyon magas nyomatékkal alacsony csatlakoztatott terhelés esetén.

Alternatív megoldásként a WEIMA PowerLine sorozat is használható a Baumüller által gyártott innovatív, nagy nyomatékú meghajtással. A nagy nyomatékú, többpólusú szinkronmotort szintén Németországban gyártják, és a szennyeződésekkel szemben rendkívül ellenálló. Váltó nélkül a hajtómű ellenáll az ütéseknek és rázkódásnak, valamint rendkívül hosszú élettartamú – még ha kihívást jelentő anyagokat is kell aprítani.

Ezenkívül a rotortengely és a hajtómű közötti tengelykapcsoló védi a motort a sérülésektől, és azonnal megállíthatja a rotort, ha idegen tárgyak kerülnek a vágókamrába. A nyomaték és a fordulatszám pontosan beállítható egy frekvenciaváltó segítségével, hogy optimális eredményt érjen el az aprított anyag áramlási sebessége és minősége szempontjából.

WEIMA FineCut 3000 aprito

WEIMA FineCut 3000 egytengelyes aprító az utólagos aprításhoz

 

A fent leírt lehetőségek mellett a hagyományos elektromechanikus meghajtás is megtalálható WEIMA portfóliójában, amelyet pl. a FineCut sorozatban, valamint a kisebb WL és WLK gépeknél használnak. Ez a jól bevált meghajtási opció rendkívül egyszerű karbantartást igényel, és kopásálló. Biztonsági tengelykapcsoló védi az aprítót a szennyeződésektől és a súlyos károktól.

Forrás

Keresse fel a pécsi Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, és kérje szakértőink segítségét, ha az Ön üzemében is WEIMA ipari hulladékaprítójára van szükség. A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen vagyunk: a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.