Az asztma világnapja

2019.05.08

1998 óta május 7-én ünneplik az asztma világnapját

1998 óta május 7-én ünneplik az asztma világnapját, hogy fokozzák a betegséget illető tudatosságot és ismertessék annak veszélyeit. Ezt a kezdeményezést a World Initiative for Combating Asthma (GINA=Global Initiative for Asthma) szervezi.

A WHO becslései szerint az asztmás betegek száma mára már több mint 235 millió főt tesz ki. Évente pedig mintegy 400 ezren halnak meg.

Nestro Hungária Kft_asztam világnapja_porelszívás.png

Magyarországon minden évben egy kis városnyi, azaz 15-20 ezer új beteggel bővül az asztmában szenvedők száma, pedig már ma is mintegy 300 ezer diagnosztizált beteg él hazánkban, és feltehetően további 150 ezer ember életét nehezíti meg a betegség tüdőgyógyász szakorvosok 2019-es becslései alapján.

A légúti betegségek kialakulásának egyik legjelentősebb faktora a munkahelyi légszennyezés. Friss tanulmányok szerint a légszennyezés, különösen a nitrogén-dioxid, évente több ezer új asztmás esetért lehet felelős. Az összes allergiás betegség közül az asztma a leggyakoribb okozója a betegség miatti hiányzásoknak, a kórházi ellátásnak, a fogyatékosságnak és a halálnak. 

Azon betegségek, melyek kialakulását a levegőben lévő magas portartalom okozza (pl. pneumoconiosis, asthma bronchiale), jelentik a legnagyobb veszélyt a munkavállalók számára. Éppen ezért a munkahelyi feltételek javítása esetén a munkavállalók egészségének védelme elsődleges szempont kell, hogy legyen. Figyelembe véve, hogy a munkahelyi por (főleg csarnokban dolgozó alkalmazottak számára) rákkeltőnek minősített anyag, csak olyan porelszívó rendszereket ajánlott használni, amelyek megfelelően megtervezettek és képesek a környezeti levegő javítására azáltal, hogy 0,1 mg/m3 alá csökkentik a hátramaradó por mennyiségét. Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni Mi az a por, és miért veszélyes a munkavégzés során? című korábbi, tanulságos cikkünket is.

A NESTRO Lufttechnik GmbH által kifejlesztett elszívó-, és szűrőrendszerek optimális megoldást kínálnak 20 éve már Magyarországon is főleg fa-, papíripar és hulladékhasznosításban tevékenykedő cégek számára. A termékek és szolgáltatások a munka- és életkörülmények javítását célozzák meg az által, hogy nagymértékben csökkentik a levegőbe kerülő szennyezőanyag koncentrációt.

Por-és forgács elszívó berendezések megtekintése

Nestro Hungária Kft telephely

Igény esetén keresse fel a Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy e-mailben, ahol szakértő munkatársak segítenek, ha az Ön problémájára is a Nestro elszívás technikája jelentheti a megoldást! A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen vagyunk: a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Referenciák megtekintése