Környezetvédelmi elkötelezettség

2019.10.21

A Nestro villamosenergia-termelő, hőtermelő, vízgazdálkodó, termékfejlesztő

A Nestro villamosenergia-termelő

2013 óta a NESTRO Lufttechnik GmbH saját maga számára termeli a villamos energiát fő telephelyén, a türingiai Schkölen városában. Több mint 2000 polikristályos fotovoltaikus modul található a lapos tető teljes területén, és részben a homlokzaton, majdnem 500 kWp teljes kapacitással. Ezen napelemes modulok által előállított villamos energiát a teljes működés során felhasználják, és a kapacitástöbblet a hálózatba táplálják.

A Nestro Hungária Kft. is saját maga által termelt villamos energiát használ a pécsi telephelyen. A több mint 100 polikristályos modul teljes teljesítménye 30 kWp.

A Nestro hőtermelő

A német Nestro a hőszükségletét 2006 óta egy saját fejlesztésű fűtési rendszer segítségével fedezi, amelyet megújuló nyersanyaggal (szalma) működtetnek. A fűtési rendszer összetett, a berendezés alkatrészeitől a szalmabála-bontón át a kazánig és a füstgázszűrőig terjed. Összességében 500 kW fűtőteljesítményt biztosít. A kibocsátási értékeket rendszeresen mérik, ami mindenkor a törvény szerinti maximális érték alatti.

A lengyel Nestro olesnoi telephelyén egy innovatív hőszivattyút használnak az iroda- és gyárépületek fűtésére és hűtésére, összesen 640 m² alapterületen. A hőszivattyú alkalmazásával az energia akár 75%-át megtudják takarítani más fűtési rendszerekhez képest.

A Nestro Hungária Kft. egy faapríték-égető kazán segítségével fűti az irodát, a raktárt és a kibővített csarnokot, összesen 2000 m2 területen. Erre a célra a szükséges mennyiségű aprítékot maradékanyagokból (csomagoló anyagok, törött raklapok és rétegelt falemezek) nyeri a cég.

A Nestro vízgazdálkodó

Schkölenben az esővizet két esővíztartályba gyűjtik, amelyek mindegyike 20 m³-es kapacitással rendelkezik, és az üzem körüli zöldterületek öntözésére használják.

Az összegyűjtött esővizet Pécsett is a zöld területek öntözésére is használjuk. Így egész évben spórolunk az értékes ivóvízzel.

A Nestro termékfejlesztő

A NESTRO kínálatát folyamatosan fejlesztik fenntartható módon, kiegészítve vagy optimalizálva a termékeket. A cél mindig a hatékonyság növelése, a zajkibocsátás csökkentése és a levegőminőség javítása, valamint a veszélyes, szennyező anyagok megkötése. A NESTRO egy klasszikus környezetvédelmi vállalat, számos nemzetközi kitüntetéssel.