Legújabb WEIMA WL 4 egytengelyes aprító

2019.05.21

A WEIMA szakemberei az újonnan kifejlesztett WL 4 egytengelyes aprítógépet mutatják be az idei, 2019-es LIGNA-kiállításon

A WEIMA szakemberei, annak érdekében, hogy a jövőben még magasabb szinten teljesíthessék a felhasználók igényeit, az újonnan kifejlesztett WL 4 egytengelyes aprítógépet mutatják be az idei, 2019-es LIGNA-kiállításon, a teljes fa- és faalapú anyagok aprítására szolgáló gépeik széles választéka mellett.

A kifinomult technikával párosuló ideális ár-teljesítmény arány, a robusztus konstrukció, valamint rendkívül hosszú élettartam azon alapvető fontosságú tulajdonságok, melyek jellemzik az egytengelyes aprítót. A teljes sorozathoz hasonlóan a WL 4 is rendelkezik Log-Space rendszerű tölcsérrel, amely megakadályozza az anyagboltozódásokat különösen a nagy fadarabok esetén. 600 mm-es munkaszélességgel, 252 mm-es rotorátmérővel 18,5 kW-os teljesítménnyel, mindenfajta fahulladék problémamentesen aprítható. Adott anyag aprítása a rotorkések és a rögzített ellenkés között történik, amely a WL 4 legújabb kiadásában 2-szeres használhatósággal bír.

A gép vázát újra tervezték. Egy optimalizált hegesztési folyamat biztosítja a magasabb méret és forma pontosságot. Az oldalfalak megerősítése pedig növeli a rendkívül robusztus WL 4 stabilitását.

Az egytengelyes aprítót érdekessé teszik a szériakivitelben eltávolítható forgácsgyűjtő csatorna valamint az integrált szerelési segédeszközök a rostélycsere számára. A szennyeződésektől való megóvás érdekében a hidraulikus tápegység egy hegesztett olajteknőben található, és Plug&Play módon könnyen karbantartható. Az újonnan optimalizált hajtáslánc, amely most csak két övszíjból áll, egyenletesebb erőátvitelt biztosít.

Emellett a WL 4 korszerűsített aprítási geometriával rendelkezik. A korrigált 30 x 30 mm térkések biztosítják a tökéletes anyagáramlást.

WEIMA WL 4 műszaki adatainak megtekintése

WL4_WEIMA_LIGNA_Nestro Hungária Kft._2019.jpg


Az erőforrás-hatékonyság témája az idei évben ismét fontos szerepet játszik. A TH 714 brikettáló berendezés minden préselhető faanyagot brikettál, mint például kemény és puha tömörfa, forgácslap, rétegelt lemez, faforgács, fűrészpor, és akár 70 mm átmérőjű nagy szilárdságú brikettet is. Kifejezetten 160 kg / h teljesítményig terjedő műveletekhez tervezték.

Robusztus felépítés, minimális karbantartás, kis helyigény: a C-sorozat berendezései különösen alkalmasak kis-és középvállalkozások számára, melyeknek a szükséges brikettálási teljesítménye nem haladja meg a 80 kg/h-át vagy a 400 kg/napot. Gyakorlatilag bármilyen alkalmas anyag brikettálható, mint a fa, polisztirol, hab, papír vagy biomassza. Előfeltétel, hogy az alapanyag nedvességtartalma 18%-nál kisebb legyen. Minden gép balos vagy jobbos változatban is elérhető. A stabil alapvázra való szerelés gyors telepítést tesz lehetővé, és biztosítja a mobilis használatot.

A WEIMA TH 714 brikettáló berendezést és a kompakt C 150-es sorozatot új vezérléstechnikával szerelték fel. Az új funkció egy rendkívül nagy teljesítményű PLC-vezérlő kifinomult érintőképernyővel kombinálva a manuális üresre járatáshoz is optimális kézi átváltás esetén. A felhasználóbarát felület úgy lett kialakítva, hogy a kimeneti információk azonnal, interaktívan és egyértelműen olvashatóak legyenek.

WEIMA TH 714 műszaki adatinak megtekintéseWeima_C150_brikettáló_Ligna_Nestro Hungária Kft_2019.jpg

A felsorolt és további WEIMA újdonságok megtekinthetőek lesznek a 2019. májusi LIGNA kiállításon a 12-es csarnok D03-as standjánál.