Masterflex Group -

2019.07.11

Folyamatos kitüntetésekben részesül német, flexibilis tömlőgyártó partnerünk

Kitüntetést kapott a Masterflex Group

Flexibilis tömlőgyártó partnerünket „Made in Germany”- vállalkozás címmel tüntette ki a Stern elnevezésű német magazin. A hetente megjelenő folyóirat a „műanyagok” kategóriában ítélte oda a németországi elkötelezettség és ezáltal a globálisan elismert „Made in Germany” minőségi védjeggyel kapcsolatos kitüntetést a Masterflex-nek.
Ez egyébként egy, a Stern megbízásából készült tanulmány eredménye. A Hamburgi Nemzetközi Gazdaságtudományi Intézettel (HWWI) és a Menedzsment és Gazdaságkutató Intézettel (IMWF) együtt vizsgálta meg a magazin, hogy miért Németországban termel sok vállalat, annak ellenére, hogy a világon számos helyen olcsóbb a munkaerő, és sok nagyvállalat a gyárakat világszerte ide-oda helyezi át, hogy a lehető legjutányosabb körülmények között gyártsanak.
A tanulmányhoz összesen 3,5 millió vállalat 5000 alkalmazottját választották ki, és hívták meg egy írásbeli felmérésben való részvételhez. Több mint 300 vállalat vett részt a kutatásban, azonban közülük végül 173 teljesítette a szigorú kritériumokat és érdemelte meg azt a kitüntetést, miszerint alapvető gyártási műveleteik, amelyek a termékek sajátos jellemzőiért felelősek, kizárólag Németországból származnak. A „Made in Germany” díjra jogosult cégek között a Masteflex Group neve is szerepel.

Forrás

Masterflex a TOP 100 innovátor között

A német KKV szektor egyik leginnovatívabb vállalatának számít német partnerünk, a Masterflex. A hatodik német KKV-csúcstalálkozón Ranga Yogeshwar, televíziós újságíró és a verseny mentora valamint a szervező Prof. Dr. Nikolaus Franke adták át a TOP100-ba került tömlőgyártónak az ezért járó kitüntetést.
Ez az egyetlen olyan innovációs verseny Németországban, amely során megkülönböztetik a KKV-kat az innovációs menedzsment és az innovációs siker szempontjából. "Mindenek előtt a kategóriáról voltunk meggyőződve, ami az „Innovativa Prozesse und Organisation”." Körülbelül 15 alkalmazott foglalkozik a Masterflex-nél az innovációs fejlesztésekkel: új anyagokat tesztelnek, antisztatikus tömlőket készítenek élelmiszeripari jóváhagyással vagy fűthető tömlőkkel, ami például folyékony csokoládét szállíthat. Főleg az „intelligens” tömlőkkel és az AMPIUS név alatt futó csatlakozási megoldásokkal foglalkoznak, melyeket az ügyfelekkel együtt saját igényeiknek megfelelően fejlesztenek ki.
Ez már egyébként a második TOP 100-as kitüntetés 2016 óta, mellyel a Masterflex-et jutalmazzák.

Forrás