Masterflex tömlők alkalmazása ősszel is a nagyobb biztonság érdekében

2019.11.20

A kopásálló, mikroba és- hidrolízis-ellenálló poliuretán tömlők számára a lehullott levelek mellett a kövek, törött üveg vagy a különféle hulladék szállítása sem jelent problémát.

Minden évben újra és újra a fák lombja, majd lehulló leveleiknek köszönhetően az utcák is őszi színekben pompáznak. Ez azonban nagy mennyiségű extramunkát jelent a települési hulladékkezelő társaságok számára. Például Hamburg városában évente átlagosan kb. 13 000 tonna ősszel lehullott levelet kell eltávolítani. Az őszi levelek kezelése nemcsak a tiszta megjelenés érdekében, hanem a biztonság szempontjából is fontos tényező: a nedves levelek ugyanis csúszós réteget képeznek a földön. Ezenkívül eltömítik a szennyvízleeresztőket, és akadályozzák a vízelvezetést.

Ehhez a munkához általában kisebb/nagyobb utcaseprő gépeket használnak, melyek alkalmazása megoldja az említett problémákat. Az utcaseprő gépek többnyire tömlőkkel vannak felszerelve, amelyek megtalálhatóak német flexibilis tömlőgyártó partnerünk, a Masterflex portfóliójában. A Masterflex által alkalmazott tömlőkre ebben a vonatkozásban az alábbi követelmények érvényesek: rugalmasság, mikroba/hidrolízis-ellenállás, és kopásállóság.

A Masterflex poliuretán tömlőit igen gyakran alkalmazzák. Flexibilisek és robosztusak, ezért rendkívül jól használhatók az utcaseprő gépeknél. A gyakran alkalmazott gumis tömlőkkel összehasonlítva, a PU-ból készült szállítótömlők elsősorban a kisebb falvastagság, és így a kisebb tömegüknek köszönhetően győzik meg az ügyfeleket. Összenyomhatóságuknak köszönhetően a műanyag tömlők jobban kezelhetők pl. a leengedhető kefék és emelőrendszerek esetén, vagy nyújtható szívótömlőként játszanak fontos szerepet.

Nagy és kis utcaseprő gépek

Az összenyomhatóság szempontjából a legjobb teljesítményt a Master-PUR H Streetmaster Pro nyújtja, melyet egyébként kifejezetten ehhez a felhasználási területhez fejlesztettek ki. A levelek elszívásánál vagy az utcatisztításnál az anyag igénybevétel igen magas, mivel nemcsak a levelek, hanem hulladékok, szilánkok, vagy kövek beszívása is előfordul. Általában meglehetősen nagy átmérőket (200-400 mm) alkalmaznak, hogy minimalizálják az eldugulás kockázatát. Az áramlásoptimalizált belső felület, az összenyomható külső rész, valamint a Master-PUR H Streetmaster Pro feljavított húzó- és szakítóellenállása további kiigazítások az optimális közúti és csatornatisztítás biztosítása érdekében.

A hordozható lombfúvók területén is nagy az igény a Masterflex tömlőire. A kezelés ebben az esetben különösen fontos, hiszen a vezérlés manuálisan történik.

nestro hungária kft_masterflex_ősz2.png

Összességében a poliuretán tömlőket a kopásállóság, a mikroba és- hidrolízis-ellenállás jellemzi. Két döntő előnye van a gumival, mint anyaggal szemben: a jóval kisebb anyagvastagság/kisebb súly és a nagyobb flexibilitás.

Az alkalmazástól és a várható anyagi igénybevétel mértékétől függően a Master PUR L MHR, a Master PUR H MHR és a Master PUR Step MHR tömlők is alternatív megoldásokat kínálnak a Master PUR H Streetmaster Pro mellett. A Masterflex termékportfólióján keresztül járul hozzá az őszi utakon történő balesetek kockázatának csökkentéséhez.

 Videó megtekintése

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal telefonon vagy emailben. Elérhetőek vagyunk a közösségi média népszerű platformjain is a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.