Mezőgazdasági termelők figyelem!

2020.11.05

Kertészeti üzemek korszerűsítése - VP2-4.1.3.-20

2020. október 19-én elindult a VP2-4.1.3.-20 kódszámú „Kertészeti üzemek korszerűsítése” című felhívás esetében a támogatási kérelmek benyújtása, az első határnap 2020. november 20, tehát az eddig benyújtott pályázatok együttesen kerülnek értékelésre. Mivel a pályázat iránt hatalmas az érdeklődés, ha az igényelt támogatás jelentősen meghaladja a rendelkezésre álló keret mértékét, a pályázat már az első határnappal felfüggesztésre kerülhet. Éppen ezért fontos, hogy ha pályázni szeretne, ezt november 20-ig érdemes megtennie. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 30 milliárd Ft, a támogatott kérelmek várható száma: 250-300 db.

Támogatási kérelmek benyújtása

A pályázat benyújtása előreláthatólag 2020. október 19. és 2021. február 19. között lehetséges.

A pályázat célja

A pályázat célja, hogy elősegítse a kertészetek számára a korszerű tárolási és áruvá készítési rendszerek kiépítését, a rendelkezésre álló kapacitásaik bővítését. Támogatja továbbá a kertészeti gazdaságokban az energiafelhasználás hatékonyságának javítását és az ágazat által okozott környezetterhelés csökkentését.

A felhívás a kertészeti létesítmények esetében az épületenergetikai, épületgépészeti és energiaellátást érintő korszerűsítések, felújítások, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazását is támogatja, akár önálló beruházásként is.

Támogatás összege

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 2 milliárd Ft.

A támogatás maximális mértéke

  • közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a,
  • a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

Támogatható tevékenységek a NESTRO segítségével

  • Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló növényházak építése, korszerűsítése:
    • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása
  • Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló hűtőházak, hűtőtárolók, zöldség- és burgonyatárolók, valamint a betakarítást követő áruvá készítést szolgáló létesítmények létrehozása, korszerűsítése:
    • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása

Támogatást igénylők köre

  • Mezőgazdasági termelők

Amennyiben vállalkozása a fenti feltételeknek megfelel, és korszerűsíteni, vagy bővíteni kívánja gépparkját a Nestro Hungária Kft. megbízásával, használja ki a lehetőséget!

Cégünk segít a pályázat menedzselésében, illetve igény esetén akár a komplett pályázat megírását is vállalni tudjuk. Forduljon hozzánk bizalommal!

Nestro telephely pécs