Módosult a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” című felhívás Termékleírása

2019.12.12

GINOP-8.3.5-18 - 2019.08.08-i hatállyal

Felhívjuk figyelmüket a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” (GINOP-8.3.5-18) nyújtotta lehetőségekre, mely során akár 150 millió Ft fix 0%-os kamatozású hitel is igényelhető működő vállalkozások számára eszközbeszerzésre és korszerűsítésre.

Minden vállalkozás szeretne a legmodernebb gépekkel, eszközökkel dolgozni, hogy csökkentse a költségeit és növelje a profitot. Azonban az ehhez szükséges fejlesztésekre nem mindig lehet megfelelő finanszírozási formát találni. Ezért igazán ideális megoldás a 2018. szeptemberében megjelent 0%-os hitelprogram, ami pontosan az olyan ágazatokat, és vállalkozás típusokat (pl. induló) támogatja, ahol nem, vagy csak vállalhatatlan feltételekkel lehet egyéb finanszírozási formát találni.

A Hitelprogram célja

A gazdaság fontos részét jelentő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, javítása. Ezen kívül fontos cél, hogy olyan vállalkozások is hozzájussanak kedvezményes forráshoz, amelyek eddig nem, vagy csak nehezen tudtak hozzáférni.

A Hitelprogram összege

79,63 milliárd forint.

Kölcsön típusa

Éven túli lejáratú beruházási Kölcsön.

Kölcsön összege

Minimum 1 millió HUF – Maximum 150 millió HUF. Kezdő vállalkozások által igényelhető hitel összege maximum 25 millió HUF lehet.

Támogatás formája

Visszatérítendő (0%-os hitel), és előfinanszírozott, tehát csak 10% önerőre van szükség.

Kölcsönfelvevők köre

Magyarországi székhellyel, vagy telephellyel rendelkező gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek. A KATA-s adózók nem igényelhetnek hitelt!

Támogatható tevékenységek

Technológiai korszerűsítése céllal az alábbi, gazdaságilag potenciálisan életképes projektek megvalósítása lehetséges:

  • új tárgyi eszköz beszerzés (egyenként minimum 100.000 Ft értékben);
  • immateriális javak beszerzése (önállóan nem, csak tárgyi eszköz mellett támogatott)

Projektek megvalósítási helye

Az egész ország területén, kivéve Budapest és Pest megye.

Legfontosabb pénzügyi kondíciók

Kamat 0%
Futamidő 2-7 év
Kezelési költség 0 Ft
Rendelkezésre tartási jutalék 0 Ft
Előtörlesztési díj 0 Ft
Devizanem HUF
Rendelkezésre tartási idő  9 hónap
Türelmi idő 3 hónap
Törlesztés Havonta egyenlő mértékben
Biztosíték A megvásárolt eszköz, ingatlan, készfizető kezes stb.


Hitelkérelmek benyújtása

A Hitelprogram keretében 2018. szeptember 10-től 2020. november 1-ig lehet Hitelkérelmet benyújtani.

Eszközbeszerzés esetén a hitelprogram keretében kizárólag ezen a linken található Vámtarifa szám (VTSZ) listán szereplő VTSZ számok alá tartozó, a fejlesztendő tevékenység végzéséhez szükséges eszközök beszerzésének költsége támogatható.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) termékdokumentációjában 2019.08.08-i hatállyal az alábbi főbb módosítások történtek.

Amennyiben vállalkozása a fenti feltételeknek megfelel, és korszerűsíteni, vagy bővíteni kívánja gépparkját a Nestro Hungária Kft. megbízásával, használja ki a lehetőséget! Cégünk segít a pályázat menedzselésében, illetve igény esetén akár a komplett pályázat megírását is vállalni tudjuk. Forduljon hozzánk bizalommal!

A részletes Termékleírás megtekintése.