Nestro - Folyamatos technológiai fejlesztések

2019.09.09

Gyártócsarnok bővítés, modern gép-, és eszközbeszerzések a NESTRO HUNGÁRIA Kft. pécsi telephelyén.

A Nestro Hungária Kft. a német NESTRO magyar képviseletként 1999-ben egy irodával és egy fő kereskedelmi képviselővel kezdte meg működését Pécsett. A cég 20 éves sikeres működése során folyamatos fejlődésen ment keresztül kezdve a 2009-es új telephelyre való költözéssel, a saját gyártás megkezdésén át egészen az 1.sz. és 2. sz. gyártócsarnok bővítéséig.

Mára, egy közel 1 hektáros, modern infrastruktúrával ellátott iparterületen, gyárt ipari légtechnikai berendezéseket, és tartozékokat. Alaptevékenységéhez hozzátartozik a csúcstechnikát képviselő, német gyártmányú por- és forgács elszívó rendszerek tervezése és helyszíni telepítése is. Mindemellett a cég más nyugat-európai, piacvezető gyártók (Fröling, Masterflex, Weima) termékeit is forgalmazza.

A legutóbbi termelési kapacitásbővítést egy 80,56 millió Ft-os európai uniós támogatás segítette a csarnokbővítés és termelő eszközök beszerzésének keretében. Az új csarnok létesítését a technológiai légtechnikai berendezések iránti megnövekedett hazai kereslet generálta. Annak érdekében, hogy a legyártott és telepített elszívó berendezésekhez szükséges légcsatornák és csőidomok megnövekedett gyártási mennyiségének helyet tudjanak biztosítani, duplájára bővítettek a 2.sz. csarnokot. A technológiai fejlesztés keretében egy hidraulikus élhajlítóra és egy automata hegesztő berendezésre is beruháztak, melyek elhelyezése szintén megkövetelte a gyártóterület bővítését.

Az élhajlítóval nagy pontosságú hosszhajlítások készíthetők, amelyek elengedhetetlenek a szűrőberendezések házának gyártásánál. Ezáltal, ezek az eddig import termékek, immár házon belül is legyártódhatnak. Az automata hegesztővel pedig kiválthatók ez eddig kézzel készült csőhegesztési munkafolyamatok, így gyorsabban és kiváló minőségben készülnek el vastag és kopásálló lemezből a légtechnikai csövek.

Az új csarnok az alapanyag és a késztermékek tárolására is szolgál. A nagyobb méretű gyártmányok mozgatásához, illetve a gyártás támogatáshoz egy híddaru beszerzésére is sor került. Idén a meglévő 1. sz. csarnok raktározási céllal történő bővítésével kapcsolatos munkálatok is megkezdődtek, és jelenleg is folyamatban vannak.

Az eddigiekben is dinamikus növekedést produkáló KKV a gépberuházásnak köszönhetően nemcsak szélesebb vevői igények kielégítésére képes, hanem új lehetőségek nyílhatnak meg számára, mellyel hosszútávon is biztosíthatóvá válik a cég új és innovatív termékeinek egyedülállósága a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.

Keresse fel a Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a Nestro légtechnikája jelenti a megoldást! Elérhetőek vagyunk a közösségi média népszerű platformjain is a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.