Nestro Hungária Kft. felületkezelő technológiája

2019.02.07

Energiatakarékos felületkezelő légtechnika? Lehetséges!

A NESTRO Lufttechnik GmbH – Németországban a piacvezetők közé tartozó és világszerte jelenlévő gyártó az ipari légtechnika terén - magyaroszági képviseletével, a Nestro Hungária Kft.-vel, karöltve hatékony felületkezelő technológiák kialakításában kínál megoldásokat jelenlegi és leendő ügyfeleik számára.

Nestro Hungaria Kft telephely_Pecs keleti ipari park_Hazgyar u._1.png

Az egyedi gyártásban a felületkezelő berendezésekkel szemben támasztott igények igen széleskörűek, különböző lakkok, színek, formák, alkatrészek és alapanyagok formájában. Mindezek minőségi felületkezelését úgy kell megoldani, hogy a környezet- és a munkavédelmi előírásoknak is megfeleljen, továbbá az elszívott levegő szűrés utáni kidobása, ill. a tűzvédelem számára a tűz- és robbanásveszélyes koncentráció megelőzése szempontjából is megfelelő legyen.

A felületkezelő technológiáknak szükséges tartozéka a festékköd-elszívás, ami lehet egy helységben kiépített légtechnika, de akár egy festőkamra gyári tartozéka is. A Nestro által gyártott száraz leválasztású festékköd-elszívófalak alkalmasak kis és középvállalkozások számára, úgy oldószeres, mint vizes bázisú anyagok festéséhez. A finom por koncentrációját a levegőben 80%-kal lehet csökkenteni, így meg lehet akadályozni a gépek és alapanyagok elektrosztatikus feltöltődését, vékonyabban lehet felvinni a vízbázisú lakkokat, el lehet kerülni a „narancsbőr“ jelenséget a száraz fán, jobb a termék métertartása, könnyebb az enyv felhordása, nem repednek el a furnérlapok és ez csak néhány példa az előnyök közül.

A magas energiaárak miatt az elszívott levegő pótlására szolgáló betáplálás fűtése nagyon sokba kerül. A Nestro folyamatos erőfeszítéseket tesz olyan technikák fejlesztésére és alkalmazására, amelyek ezen üzemeltetési költségek csökkentésére alkalmasak.

festőüzem padlóelstívással.png

Meglévő rendszer esetén, lehetőség van egy kis trükkel viszonylag nagy energia-megtakarítás elérésére. A beépítendő eszközt energiamegtakarító-csappantyú párnak nevezzük, a mi 3 részből áll: pisztolytartó állvány, pneumatikus zsalu, és a pillangószelep. Amikor a dolgozó a szórási műveletet befejezte, a szórópisztolyt felakasztja az állványra, aminek a pneumatikus kapcsolója zárja a zsalut és a pillangószelepet. Így a munkadarab rendezés és egyéb melléktevékenységek idejére az elszívás a névlegesnek a 20%-án üzemel csak. Könnyen kiszámolható, hogy amennyiben a mellékidők kb 50%-ot tesznek ki akkor, ezzel a technikával kb. 40%-os fűtési energia-megtakarítás érhető el.

Amennyiben manapság új rendszert tervezünk, immár szinte kötelező hővisszanyerésről beszélnünk. Ha az ügyfélnek lehetősége van a némileg magasabb beruházási költség kifizetésére, akkor a hővisszanyerős légkezelővel akár 70%-os energia-megtakarítás is elérhető. A két technológia párhuzamos alkalmazása esetén a nyereség akár 80% is lehet. A hővisszanyerő kialakításának kétféle módja lehet. Az egyik a keresztáramú hőcserélő, mely olcsóbb és 50% körüli hatásfokkal működik. A másik a forgódobos, ami többe kerül, de 70% is elérhető vele.

Ha az ügyfélnek lehetősége van a némileg magasabb beruházási költség kifizetésére, ott a nyereség akár 80% is lehet – a jobb hővisszanyerős légkezelővel és a mellékidők alatti frekvenciaváltóval csökkentett légmennyiségek alkalmazása révén. A különböző felületkezelő technológiák különböző elszívási légmennyiségeket igényelnek. Minél igényesebb a felület, annál nagyobb légcsere szükséges. Egy magasfényű rendszer esetén való alkalmazás így akár több mint 100 kWh megtakarítást eredményezhet az üzemeltetési költségekben, nem beszélve a fűtésrendszer méretcsökkenéséből adódó költségcsökkenésről.

csiszolóállomás_Nestro.jpg

A Nestro Hungária Kft. vállalja a felületkezelő műhelyek légtechnikai tervezését, gyártását és kivitelezését az adott technológia és a megrendelő igényeinek megfelelően, beleértve a „csiszoló munkahelyek” porelszívó berendezéseinek kialakítását is.

A Nestro felületkezelő megoldásainak használatával ügyfeleink saját termékeiket a legjobb minőségben állíthatják elő leendő vevőik részére. Igény esetén keresse fel a Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy e-mailben, ahol szakértő munkatársak segítenek, ha az Ön problémájára is a Nestro felületkezelő technológiája jelentheti a megoldást! Online is elérhető a cég a honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.