Nestro Kazántechnika

2019.01.28

Szárítókamrák, és üzemek fűtésére - nagy teljesítmény magas hatásfokkal

Nestro Hungaria Kft telephely_Pecs keleti ipari park_Hazgyar u._1.png

Az idén 20 éves Nestro Hungária Kft. alapítása óta forgalmazza a nagy múltú és Európában piacvezetők közé tartozó, osztrák Fröling cég által gyártott kazánokat. Európa egyik legnagyobb kazángyártója, 7-1500kW-os teljesítménytartományban gyárt hasábfa, pellet, és faapríték tüzelésű kazánokat.

A faipari  feldolgozó cégeknél számtalan alkalommal problémát jelent a gyártás során keletkező nagy mennyiségű fahulladék, por és forgács összegyűjtése, kezelése. Emellett további megoldandó feladat még az üzem és az esetlegesen üzemelő szárító kamrák fűtéséhez szükséges hőenergia biztosítása. Többek között ezen két feladat megoldására is kínál a magyarországi Nestro képviselete környezetbarát, költséghatékony, automatizált és komplex megoldást por és forgácselszívó rendszerek, aprító és brikettáló berendezések, valamint automata üzemelésű kazánok formájában.

Az aprítéktüzelésű kazánok a faipari gyártó cégeknél egy rendszerbe illeszthető megoldást jelentenek a felmerülő hőenergia igények kielégítésére. A gyártásban keletkezett tömörfa, por és forgács környezetkímélő elégetésével egyszerre áthidalható a nagy mennyiségű hulladék kezelésének, és a hőenergia olcsó előállításának problémája.

A Fröling gyártotta aprítéktüzelésű kazánok különböző típusai, egyedi és speciális kialakításuk okán alkalmasak akár az elsődleges fafeldolgozó üzemekben keletkező nedves fahulladék, akár az asztalos üzemekben keletkező száraz forgács és por elégetésére, az érvényben lévő környezetvédelmi határértékek betartásával.

Az automata aprítéktüzelésű kazánok tökéletesen alkalmasak a műhelyek és irodák fűtése mellett a faipari szárító berendezések hőigényének kielégítésére. Intelligens vezérlésüknek és a tág határok közötti modulációjuknak köszönhetően rugalmasan tudnak reagálni a szárító berendezések folyamatosan változó hőielvételre. Továbbá ezek a kazánok rendszerbe illeszthetőek a por és forgácselszívó berendezésekkel, a kazánhoz szükséges forgács tárolólóval (karos bolygatóval vagy éklétrás kitárolóval) esetlegesen aprító és brikettáló berendezésekkel.

T4e_kitárolóval_Fröling_Nestro Hungária kft._1.jpg

A Nestro által forgalmazott, kizárólag osztrák alkatrészekből összeállított, biomassza eltüzelésére alkalmas kazánok a faiparban keletkező mindenféle hulladék eltüzelésére alkalmasak, amit számtalan referencia bizonyít. Legyen szó faaprítékról, nedves vagy száraz fűrészporról, illetve forgácsról, minden feladathoz összeállatható a megfelelő típusú kazán, illetve a hozzá tartozó kitároló illetve adagoló berendezés. Az biomassza tüzelés legnagyobb előnye abban áll, hogy az aprítástól kezdve a tüzelőanyag mozgatásáig, és elégetéséig minden lépés jól gépesíthető, automatizálható, így a komfortfokozat a legnagyobb. Ez óriási előrelépést jelent a hagyományos vegyestüzelésű kazánokkal szemben.

A Nestro teljes körű szolgáltatással áll az érdeklők rendelkezésére:

 • Tervezett ill. meglévő létesítmények, technológiai rendszerek energetikai felmérése
 • Költségelemzés
 • Fűtéstechnológiai tervezés
 • A biomassza kazánok értékesítése
 • A berendezések beszerelése, üzembehelyezése
 • Garanciális és garancia időszak utáni szerviz tevékenység
 • Minden szükséges csatlakozó technológia biztosítása:
  Porelszívó berendezések, tüzelőnyagtranszportálók, silók, kitárolóművek, aprítógépek

A különböző fa és egyéb biomassza tüzelőanyagot egyszerű, olcsó kazánokban is ellehet tüzelni, azonban ahhoz, hogy a folyamatosan hangsúlyozott környezetvédelmi előnyök, illetve megfelelőség, magas hatásfok, energiahatékonyság, automatizáltság, azaz kényelem érvényesüljenek, a kazánoknak egy magas műszaki színvonalat kell elérniük. A szóban forgó tüzelőberendezések mindezen előnyöket magukénak tudják.

 • Magas hőmérsékletű samottozott tűztér
  Teljes tűztér tűzálló szilíciumkarbidból készül, ezáltal különösen forró égési zóna alakul ki, így tökéletes az égés, ami kevés káros-anyag kibocsátást eredményez. A szabadalmaztatott formájú retorta-kövek veszteség nélkül vezetik az égetési levegőt és így lehetővé teszik az időigényes és kopásra hajlamos tömítőanyag nélküli szerelést.
 • Tökéletes égésszabályozás
  A fordulatszám-szabályozott és üzemfelügyelt füstgázventilátor a legnagyobb üzembiztonságot garantálja. Az egyik újdonság az égési zónában a levegőelosztás megújult szabályozása. Egy állítómotor szabályozza a primer szekunder és a tercier-levegőt a mindenkori tüzelési folyamatnak megfelelően. Mindezek a lambdaszondás szabályozással együtt gondoskodnak a legalacsonyabb káros-anyag kibocsátásról.
 • Okos rostélymegoldás
  A két részre osztott rostély garantálja az apríték és a pellet tökéletes elégését. A fix feltoló-rostély gondoskodik a tüzelőanyag egyenletes eloszlásáról az égési zónában. A 90°-ban elfordítható, középen csapágyazott billenő-rostély megbízhatóan gondoskodik a hamu és az el nem égett anyagok eltávolításáról a tűztérből. A rostély speciális ötvözetből készült anyaga szavatolja a hosszú élettartamot.
 • Ritka takarítási intervallum
  A legújabb kazánok speciálisan kialakított automata hőcserélő tisztító rendszerrel rendelkeznek, amely biztosítják az égés során keletkező gázok akadálymentes áramlását, és a kialakításából adódóan javítja a kazán hatásfokát. Az égés alatt a retortában leeső és a hőcserélőről letisztított hamu automatikusan egy közös hamutároló-konténerbe kerül. A kazánvezérlés informálja Önt, hogy a hamutároló tele van, és ki kell üríteni. Ez egy könnyű, egyszerű művelet, köszönhetően a tárolón lévő görgőknek és a tartó-füleknek. Záró-fedél biztosítja azt, hogy a szállítás közben a hamu ne hulljon ki a tárolóból.
 • Alátoló csiga forgócellás adagolóval
  A Fröling kazánok minden esetben különösen kompakt alátoló-csigával és a szabadalmaztatott kétkamrás forgócellás-adagolóval kerül kiszállításra. Ez a kombináció megakadályozza a tüzelőanyag visszaégését és biztosítja a tűztérbe történő pontos beadagolását. Továbbá az alátoló csiga és a forgócellás adagoló az egyedi kialakításnak köszönhetően a tüzelő anyagba bekerült hosszabb apríték darabokat a csiga által kezelhető méretűre darabolja, elkerülve ezzel az alátoló csiga meghibásodását, az anyag elakadását. Az alátoló-csiga és a forgócellás-adagolót egy közös homlokmeghajtású energiatakarékos motor hajtja meg.
 • Magas fokú kényelem a teljes körű vezérlésnek köszönhetően
  Az új kazánvezérléssel a Nestro a jövőbe mutat a felhasználóbarát kezelő-egység, a dönthető kezelő-felület biztosítja az üzemállapotok teljes átláthatóságát. A rendezett menüfelépítés-miatt a kezelése teljesen egyszerű. A legfontosabb funkciók kényelmesen egy gombnyomással elérhetők. Még kényelmesebbé teheti az életét mobil applikációval. A fűtést kényelmesen vezérelheti bárhol is tartózkodjon. Minden fontos információt leolvashat a kijelzőről és az összes beállítást gombnyomásokkal elvégezheti. Az új távfelügyeleti szoftver elektronikus összeköttetést teremt a kazán és a felhasználó között. Ezáltal a kazán pillanatnyi adatai, értékei bárhonnan elérhetővé válnak. Továbbá üzemzavar, vagy meghibásodás esetén a kazán jelzést küld az előre megadott e-mail címekre. Meghibásodás esetén a szerviz technikusok távolról is meghatározhatják a hiba okát, módosíthatják a kazánok bármely beállítási paraméterét.

Keresse fel a Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a Nestro Kazántechnikája jelenti a megoldást! Online is elérhető a cég a honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.