Nestro kazántechnika - Fröling Heizkessel- und Behälterbau GmbH

2019.03.25

A nagy nevű osztrák, Fröling cég fával és pellettel tüzelő kazánjai – innovatív megoldások 7 és 1000 kW közötti teljesítménytartományban

A Fröling úttörő szerepet tölt be a modern fatüzelésű kazánok fejlesztése területén, kezdve a 20 évvel ezelőtti magas hőmérsékleten égő hasábfa kazán forradalmasításával, folytatva a Lambdaszondás vezérlésű apríték tüzelésű kazánokkal egészen a nemzetközi díjakkal elismert pellet kazánok fejlesztéséig. Az osztrák családi vállalkozás kazánjainak folyamatos sikerét nemcsak a széleskörű európai ismertség, hanem a minőséget jutalmazó számos nemzetközi díj is fémjelzi. A Fröling kazánok többek között innovációs díjakat érdemeltek ki számos európai országon kívül, az USA-ban pl. Energy Globe vagy Blue Angel díj formájában.

Minden követelménynek megfelelő, kényelmes fafűtéstechnika

Osztrák partnerünk már kezdetektől fogva tudatosan fektetett nagy hangsúlyt a hatékony kazántechnikára és a kényelmes üzemeltetésre.

Ezeket a tulajdonságokat most már a hasábfatüzelésben teljes egészében magába foglalja a megújult S4 Turbo faelgázosító kazán. Az említett típus globális értékesítési sikeréhez olyan teljesítménycsomag társul, mely magába foglalja nemcsak az automata fűtést és hatékonyságot, hanem a hosszú élettartamot és a könnyű használatot is.

A nemrégiben kifejlesztett SP-DUAL kompakt kazán tökéletes kombinációja a legújabb hasábfatüzelésnek a pellettüzelés kényelmével. Két különálló égéstérrel rendelkezik a tűzifa és a pellet égetésére. A hasábfát a pelletégető segítségével bármikor meg lehet nyújtani. Miután a tűzifa leégett, a berendezés automatikusan átkapcsol pellet üzemelésre. Ha jelenleg csak hasábfát akar égetni, akkor rugalmas megoldást kínál a Fröling a jövőre nézve, ugyanis a pelletegységet később is hozzá lehet adni az S4 Turbo kazánhoz a pelletkarima által.

Az apríték tüzelésű berendezések esetében a Fröling a következő típusokat kínálja: T4, TX, Turbomat és a Lambdamat. Ezek a teljesen automata kazánok lefedik a 24-1500 kW teljesítménytartományt. Az alkalmazási terület rendkívül változatos a gazdaságoktól, a közösségi épületeken, éttermeken, szállodákon át egészen a fafeldolgozó iparágig.

A teljesen automatikus és kényelmes P4 és PE1 pellet tüzelésű kazánok esetén szintén a legmodernebb technológiát kínálja a Fröling a legújabb falapú tüzelőanyaggal. A kazánok magas mércét állítanak meg az energiahatékonyság terén és Blue Angel-tanúsítvánnyal rendelkeznek. Kis helyigényűek, és csak annyit kell tennie, hogy kicsomagolja, csatlakoztatja, és már fűthet is vele. A visszatérő viz hőfokszabályozása nem szükséges ezzel csökkentve a működési költségeket. A moduláló működés által jelentősen csökken a pelletfogyasztás. A helyiség levegőjétől független működés miatt a teljesen automatikus P4 nemcsak a felújítás, hanem az alacsony energiaigényű házak számára is érdekes lehetőség, számtalan telepítési lehetőséggel. 15-25 kW-os teljesítménykategóriában a P4 innovatív kondenzációs kazántechnológiával is elérhető. A kondenzációs kazánegység bármikor utólag is illeszthető.

Mindent egy kézből a kazánházi felszerelés során

A Fröling olyan vállalat, amely nemcsak saját maga fejleszti, és gyártja termékeit osztrák és német gyáraikban, de emellett képes rugalmasan, teljes megoldásokra összepontosítani. A cég a kazánhelyiségben szükséges gépészeti elemek teljes szállítója. Az innovatív tartályrendszerek a puffertárolóktól a higiénikus melegvíz előkészítéséig és a szolár integrációig terjednek. Kiterjedt termékválasztékuk sokféle puffer- és használati melegvíz-tartályt, ill. azok kombinációját tartalmazza. A silókitároló berendezések teljes skáláját is biztosítja kazánjaihoz.

Ügyfélkiszolgálás a tervezéstől a szervizig

A Fröling által nyújtott szolgáltatások széles körét nagyra értékelik az épületgépész kivitelezők, építészmérnökök, gépésztervezők. A Fröling teljes körű tanácsadást, tervezést, kivitelezést és utógondozási szolgáltatást kínál. A világ minden tájáról érkező szakértők vesznek részt a Fröling képzésein. Mindemellett rendkívül széleskörű ügyfélszolgálati hálózatot is működtet.

Tények és adatok
  • Gyárak: Grieskirchen, Stritzing (Ausztria), Marzahna (Németország)
  • Értékesítési/képzési/kompetenciaközpontok: Grieskirchen (Ausztria), München (Németország), Strasbourg (Franciaország), Bolzano (Olaszország)
  • Munkatársak: kb. 650 fő
  • Export arány: több mint 80%
  • Piacok: Európa (főpiac); USA; más forgalmazók világszerte.

Fröling kazánok megtekintése