NESTRO Lufttechnik GmbH sajtóközlemény - 2019

2019.03.25

A NESTRO először mutatja be a müncheni Bauma kiállításon elszívás technikai megoldásait az építőanyagipar számára.

Az idei bauma-kiállításon a Nestro a Lipcsei Iparkamarával közös standján mutatkozik be az A2-es csarnokban a 238-as számú standnál.

Az építőanyagipar (gipsz, rostcement, betoncement stb.) az építőipar értékláncának alapvető eleme. A gyártási folyamat során keletkező por nemcsak a munkavállalók egészségére káros, hanem gyakoribb karbantartási időket vagy akár rövidebb életciklust is okozhat a gépeken, valamint a termékek költséges tisztítását is jelenti.

A NESTRO segítséget nyújt az iparágban ezen kihívásokkal szemben, illetve biztosítja az optimális munkakörülményeket. A feldolgozott anyag külső laboratórium által minősített vizsgálata alapján a mérnökök meghatátorzzák a leginkább alkalmas minőségű szűrőanyagot, hogy így a por és a feldolgozás során keletkezett hulladékok energiatakarékos módon kerüljenek elszívásra, és az építőanyaggal foglalkozó vállalatnak segítsen tökéletes termékminőséget elérni és a gyártásban az állásidőt minimalizálni.

A Nestro berendezései a hulladékkezelés szempontjából az ügyfél igényeinek megfelelően szállítják, szűrik, szétválasztják vagy tárolják a hulladék anyagokat.

Magas hatásfokú ventilátor (élő bemutató)

Minden porelszívó és szűrőberendezés szíve a ventilátor. A NESTRO sokéves fejlesztési tapasztalatának eredményeképpen jöttek létre az optimális hatákonyságú ventilátorok, amely a kivételesen csendes működés mellett 1000-100 000 m3/h légteljesítmény-tartományban elérhetők.

A megfelelő anyagok és a hajtás típusának egyedi kiválasztása valamint a járókerekek alkalmazásspecifikus tervezése egy a rendszerhez ideálisan illeszkedő ventilátort eredményez. Ha energiahaékonyságról van szó, akkor a fokozatmentes fordulatszám-szabályozás további plusz funkciót jelent.

NESTRO BAUMA_2019_April 8-14.jpg

Az 1977-ben alapított Nestro Lufttechnik GmbH ma egyike azon nagy gyártóknak, akik kiemelkedőek az elszívás- és szűrőtechnikával kapcsolatos termékek és rendszerek, valamint a fűtési technológiák, a felületkezelő technológiák, és a hulladékkezelés kapcsán. Németországban, Lengyelországban és Magyarországon több mint 180 munkavállaló tervez és gyárt az egyéni vevői igényeknek megfelelően.