Pályázat vállalkozások épületenergetikai fejlesztéseinek támogatására

2018.03.22

Brikett, faapríték és faelgázosító kazánrendszer kiépítése is támogatható!

2018. március 14-től lehetőség van pályázati támogatást igénybe venni épületenergetikai fejlesztéshez a GINOP-4.1.2-18 „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat keretein belül. A pályázat keretében 1,5 - 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető épületenergetikai fejlesztésekre, ami az összes elszámolható költség maximum 50%-a lehet.

Támogatott tevékenységek:

  • Projekt-előkészítési tevékenységek
  • Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek
  • Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek
  • Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából.
    Támogatott a mezőgazdasági fő és melléktermék, kertészeti melléktermék, energianövény, erdészeti fő és melléktermék, faipari és egyéb ipari hulladék és melléktermék vagy ezek vegyes felhasználására alkalmas rendszer beszerzése és telepítése épületgépészeti rendszerhez való kapcsolódás esetén. Támogatottnak minősül biomassza kazán vásárlása és telepítése, a kazánhoz kapcsolódó gépészeti elemek a szekunder csonkjáig (pl.: kazánköri szivattyú, fűtési puffertartály, biztonsági szerelvények, tágulási tartály), a kazán kapcsolódása a HMV és a fűtési rendszerhez, az alapanyag előkészítéséhez szükséges rendszerbe épített eszközök, tároló eszközök, berendezések és építmények, füstgáztisztító, porleválasztó, kéményrendszer, hamukihordó, automatikus tüzelőanyag adagoló, valamint, a visszamaradó anyagok mezőgazdasági célú hasznosításra történő előkészítéséhez szükséges beruházási elemek vásárlása és beépítése.

A pályázaton való indulás feltételei:

  • Az előző üzleti évben alkalmazottainak létszáma legalább 1 fő volt;
  • Vállalkozása rendelkezik egy teljes lezárt üzleti évvel;
  • A pályázat megvalósítási helyszíne vidéki régió (a Közép-Magyarországi régióban nem elérhető a pályázat).

Cégünk segít a pályázat menedzselésében, illetve igény esetén akár a komplett pályázat megírását is vállalni tudjuk.

Amennyiben a pályázat felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal!