Sikerrel zárult a Construma 2015 kiállítás

2016.08.04

A Nestro Hungária Kft. is részt vett a 2015. április 15-19. között megtartott 8. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállításon és a 3. Nemzetközi megújuló energia szakkiállításon a Construma 2015 keretében.

Nagy volt az érdeklődés a Nestro Hungária Kft. standján, ezt bizonyítja a több mint 120 előregisztrált látogató, valamint a nagymennyiségű árajánlatkérések száma is. A kiállítás 5 napja során rengeteg lakossági megkeresés érkezett az energiatakarékos, megújuló energiákkal történő fűtés megvalósítására, de a nagyobb faipari cégek is kíváncsiak voltak a porelszívási megoldásokra, valamint a kiállításon először bemutatott Masterflex ipari tömlőkre.

 Nestro Hungária Kft. stand

A legtöbb figyelmet a teljesen automata működésű faapríték, vagy pellett tüzelésű Fröling T4 –es kazán vonzotta.

Fröling T4 –es kazán

A kazán bekapcsolása után minden automatikusan történik. A gyújtástól kezdve a hőcserélő tisztításán keresztül az égéstérből való hamukitárolásig. A T4 maximális kényelmet nyújt a fatüzeléshez. A magas minőségű, hőálló samott tűztér kiemelkedően magas hatásfokot biztosít, mindezt alacsony káros anyag kibocsátás mellett. A biztonság elsődleges: a masszív felépítés és az átgondolt műszaki részletek miatt hibák szinte nem is jelentkezhetnek. A füstgázventilátor nem csak elszívja az égésterméket, hanem gondoskodik arról is, hogy a kéményen át az megfelelően eltávozzon.

A tűztérben lévő állandó nyomásfelügyelet, az egyedi forgócellás adagoló, és a hőmérsékletellenőrzés a tüzelőanyag tárolóterében együtt gondoskodnak a legmagasabb szintű üzembiztonságról. A T4 vezérlése képes radiátoros fűtést, padlófűtést, falfűtést, használati melegvíztárolót, fűtési puffertárolót is szabályozni. A moduláris felépítésnek köszönhetően a rendszer bármikor bővíthető. A bolygatóval és csigával felszerelt T4-es kazán az aprítéktároló helységből biztonságosan, automatikusan, elakadás-mentesen továbbítja a tüzelőanyagot a kazánba. Ez a típus 24 kW- 150 kW teljesítménytartományban érhető el. Ugyanakkor akár 1 MW-os teljesítményű kazán is rendelhető ezekkel a funkciókkal.

A lakossági ügyfelek számára szintén nagyon vonzóak voltak a kisteljesítményű szalma és egyéb biomassza tüzelésű kazánok. A cég kínálatában megtalálhatóak az egyszerűbb, hagyományos, kézzel rakodható kazánok mellet, a tárolóval, csigás beadagolással rendelkező automatikus kazánok is.

A porelszívás területén helyet kaptak a pécsi gyártóüzemben készült légtechnikai elemek, köztük a kör keresztmetszetű, peremezett csövek, elágazó idomok, és az ezek gyors csatlakoztatására szolgáló bilincsek.

Gyors csatlakoztatására szolgáló bilincsek

Több mint 20 típusú Masterflex ipari tömlő volt megtekinthető a standon. Ezeknek fő alkotóeleme a rugalmas poliuretán, és az acél vagy egyéb speciális anyaggal bevont spirál. A Masterflex kínálatában megtalálhatóak a speciális faipari, gyógyszeripari, élelmiszeripari, műanyagipari, fémipari tömlők, amelyek biztosítják a tökéletes rugalmas csatlakozást két elszívási pont között.

A Nestro Hungária Kft. igen sokrétű, de egymásra épülő tevékenységi köre jól kiegészíti egymást. Az érdeklődő cégeknek komplex szolgáltatást nyújt, beleértve az ingyenes helyszíni szaktanácsadást, por- és festékköd elszívási rendszer tervezését és kivitelezését, megoldást nyújt az elszívott por és forgács hatékony felhasználására, legyen szó akár brikettálásról, pellettálásról, vagy a keletkező apríték helyben tüzeléséről.

Lakossági ügyfeleknek pedig az optimális fűtési rendszer kialakításában tud segíteni vegyes tüzelésű kazánjaival.