Sokrétű élelmiszeripari Masterflex flexibilis tömlők

2019.10.01

Tejtermékek, édességek és pékáruk

Német gyártópartnerünk tömlői élelmiszeripari poliéter-poliuretánból készülnek az érvényes EG-szabványok és FDA előírások szerint. A Masterflex-tömlők sokrétű felhasználási területtel rendelkeznek az élelmiszeriparban is:

Tejpor és tejsavó előállítása

A sovány tejpor, tejsavópor, bébiételhez készített tejpor, zsíros tejpor vagy a kávéfehérítő gyártási folyamata az alapanyagok kiszállításától az előfeldolgozáson és a koncentrálási folyamaton át, egészen a szárításig és a késztermékek csomagolásáig terjed. A Masterflex Group élelmiszer-minőségű tömlőit számos termelőlétesítményben alkalmazzák, például anyagszállítás szárítóüzemekben, silótechnológia vagy töltőrendszerek esetén.

Nestro Hungária Kft_Masterflex_foodindustry0.jpg Nestro Hungária Kft_Masterflex_foodindustry.jpg
Édességek előállítása

Az édességek, cukorkák, gumicukrok, és nyalókák előállításához különféle módszereket alkalmaznak. Az alapelv azonban szinte mindig ugyanaz: a vizet, a cukrot és a szirupot összekeverjük, és megfelelő feldolgozási hőmérsékletre melegítjük. Ezután különböző savakat, ízesítőket és színezékeket adunk hozzá, amíg egy sűrű folyékony massza nem lesz a végeredmény. Mindezen állomásokon a gyártók csatlakozási feladatokkal állnak szembe. A Masterflex ezeket a gyártókat sok éves tapasztalattal, iparág-specifikus élelmiszer-tömlőkkel és csatlakozó elemekkel támogatja. A Masterflex flexibilis tömlők tanúsítvánnyal igazolt megoldást jelentenek a szűk telepítése helyzetek esetén, garantálják az anyagáram láhatóságát, valamint hosszú élettartamuk is igen meggyőző az ügyfelek számára.

Nestro Hungária Kft_Masterflex_foodindustry1.jpg

Pékáruk előállítása

A pékáruk előállításához a Masterflex flexitömlőket számos helyen alkalmazzák. Például áruk átvételekor, amikor lisztet vagy sütőport szállítanak egy teherautóból silóba. A tömlők a gyártási folyamat során is felhasználásra kerülnek, a Master-PUR HX Food vagy a Polderflex PUR Food típusú élelmiszer-ipari tömlők flexibilis kapcsolatot teremtenek például az elosztóállomások és a tésztakeverők között. Bárhol készüljenek is a pékáruk, az élelmiszeripari tömlők és csatlakozó elemeik megfelelő megoldást jelentenek az Ön csatlakoztatási feladataihoz is.

Nestro Hungária Kft_Masterflex_foodindustry2.jpg

Ismerje meg a Masterflex élelmiszeripari tömlőinket ezen a linken keresztül.

Abban az esetben pedig, ha éppen éhes, a Masterflex Youtube-csatornáján német, csokoládés muffin recept is elérhető: a videó megtekinthető feljebb.