Szabadalmasított lovardai lóalom elszívó rendszer a NESTRO-tól

2020.04.21

A Német Szabadalmi és Védjegy Hivatal jóvoltából

Paulus Nettelnstroth cégalapító, a korábban benyújtott lótrágya transzportrendszerre vonatkozó szabadalmi igényére 2020. január 17-én megkapta a kizárólagos jogosultságot a müncheni Német Szabadalmi és Védjegy Hivataltól 10 2018 130 703-as szabadalmi számmal: „Az istállóból származó alom eltávolítására szolgáló elszívó berendezés”. Az újonnan kifejlesztett termékkoncepció működési mechanizmusa: a trágyát egyszerűen elszívják, és közvetlenül a kívánt helyre szállítják, pl. egy pótkocsiba, egy gödörbe, egy fedett raktárba vagy közvetlenül a biogázüzembe.

Egy vákuumos elszívó rendszerről van szó, mely elsősorban a lóistállókban keletkező trágyát távolítja el. Az új rendszer segítségével a trágyát egy speciálisan kialakított, elzárószeleppel rendelkező levezető csúszdába dobják, a por/ammónia keverékkel együtt egy központi csőrendszeren keresztül a stabil mennyezet alatt elszívják, és egy forgócellás adagolóval ellátott ciklonban leválasztják, majd  a leválasztott trágya nyomásmentesen lesz kitárolva ott, ahol az ügyfél tárolni kívánja. A vákuum biztosítja az energiahatékonyságot és a pormentességet.

A lóistállók ily módon – akár naponta többször is - egyszerűen és gyorsan tisztíthatók, valamint így elkerülhető a rendszertelen tisztítás okozta baktérium-képződést, ugyanis a boxok rendszeres takarítása hozzájárul a lovak egészségének és jólétének megőrzéséhez.

1Nestro Hungária Kft_lótrágya elszívás_3.jpg

Keresse fel a Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy email-ben és kérje szakértőink segítségét, ha az Ön üzemében is a NESTRO szadadalmasított lótrágya transzportrendszerére van szükség. A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen vagyunk: a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.