Termeljen bevételt légcsatorna segítségével!

2016.08.04

A légcsatorna nem csak a gyárat tisztítja meg, és ezáltal az ebből adódó megbetegedéseket előzi meg, hanem mellékterméket is termelhet. Kíváncsi, hogy hogyan származhat akár bevétele is a légcsatornából?

Egy beszerelt légcsatorna több lehet, mint egyszerűen por-, szénpor-, forgács- és egyéb apró szemcsés hulladék mentesítője.

Tisztítson, de termeljen bevételt is a légcsatornával!

Ha szeretné kiaknázni az üzemében lévő erőforrásokat, és maximalizálni a hasznát, van egy tippünk. Egy beszerelt légcsatorna több lehet, mint egyszerűen por-, szénpor-, forgács- és egyéb apró szemcsés hulladék mentesítője. A légcsatorna nem csak a gyárat tisztítja meg, és ezáltal az ebből adódó megbetegedéseket előzi meg, hanem mellékterméket is termelhet. Kíváncsi, hogy hogyan származhat akár bevétele is a légcsatornából? A továbbiakban erről olvashat.

Hulladékból melléktermék légcsatorna rendszerrel

Ön hány olyan terméket tud, melyek eleinte nem kívánatos hozzátartozói voltak a gyártásnak? Ezeket a termékeket régen nem használták fel, hulladékként fel sem vették a vállalat könyveibe, ráadásul a hulladékot kezelni kell, el kell távolítani, mely igen költséges lehet. Felismerték például, hogy a tejgyártás során a tejfölt, a sajtelőállítás során a savót, a mezőgazdaságban a trágyát mind-mind hasznosítani lehet, sőt, a szalámi eleinte – kis egyszerűsítéssel – a szappanfőzés mellékterméke volt, ma már világhírű étel. Ha világhírt nem is hoz a légcsatorna, de forintosítható hasznot hajt az Ön számára, és még a hulladék kezelésével is kevesebbet kell foglalkoznia. Hogyan?

Fűtsön porral és forgáccsal!

Az egyre dráguló energiafogyasztásnak akár alternatívája lehet, de mindenképpen csökkentheti költségeit, ha kiaknázza a légcsatorna segítségével összegyűjtött porban, szemcsés anyagban – és különösen a faforgácsban lévő lehetőséget.

Mi ez a lehetőség? A fűtőérték. Ha nem hagyja veszni a port, hanem brikettálja, vagy pellettálja azt, könnyen átalakíthatja az anyagot energiává. Légcsatorna rendszere így már „energiát termel”.

Adja el a piacon légcsatornája termékét!

A briketteket felhasználhatja az üzem saját fűtési rendszerében, vagy akár melléktermékként értékesítheti, hiszen a tömörítés miatt gazdaságosan szállítható. Ez Önnek így már látható bevételt is termel. De ha a hónap végén a fűtésre kevesebbet kell költenie, már az is nagyon jó eredmény.

A légcsatorna tehát nem csak tisztaságot teremt az üzemben, ezáltal bemutathatóvá teszi műhelyét a potenciális vevői előtt, hanem a beszerelési árát is visszatérítheti.

Azt tanácsolhatjuk, hogy mindig összpontosítson a haszon maximalizálására, és járjon nyitott szemmel, hiszen minden apróságban lehet haszon, ráfordítás helyett bevétel.

Felkeltettük érdeklődését? Ossza meg véleményét!