Tiszta levegő a beltéri lőtereken

2020.12.08

A NESTRO immár a lövészeknek is kompetens támogatást nyújt a légtechnikai problémákra

A gépi szellőztetés megakadályozza a rejtett mérgezést

Magyarországon számos beltéri lövészklub működik, valamint vannak a rendőségnek, a fegyveres erőknek és a biztonsági társaságoknak is lőterei. Azonban a legtöbb helyen még mindig nem rendelkeznek megfelelő helyiségszellőztető rendszerrel ahhoz, hogy a lövészeket megvédjék a mérgezéstől. Immár ezen a területen is kompetens támogatást nyújtunk a légtechnikai problémákra

A betáplált és elszívott levegős rendszerek integrált szűrőközeggel és légmelegítőkkel a helytakarékosság érdekében vagy a tető, vagy a lőtér külső falára telepíthetők. Kikalkuláljuk, hogy a meglévő fűtési rendszer integrálható-e a szűrt, friss levegő fűtésére, vagy további megoldásra van szükség az egész éves üzemeltetéshez. A térbeli viszonyokhoz szükséges légmennyiség alapján minden rendszert egyedileg méretezünk a szükséges 0,25 m/s légsebesség alapján, melynek köszönhetően a NESTRO-rendszer az adott helyszínre kialakítható.

Új épületek építése esetén érdemes bevonni cégünket már a tervezési szakaszban, hiszen a lőtér elrendezésével tovább optimalizálhatja a légáramlást!

Előnyei

  • Egyedi rendszerterv minimális üzemeltetési költségekkel
  • Hőcserélő csatlakoztatása a meglévő fűtési rendszerhez
  • Magas szintű rendelkezésre állás
  • Példaértékű, tiszta és huzatmentes körülmények a lövészethez
  • Egyszerű szűrőközegcsere

Nestro lövészetnek légtechnika

A beltéri lőterek

Bár Magyarországon pl. Németországgal szemben még egyelőre nincsenek a beltéri lőterekre vonatkozó irányelvek, a helyiségszellőztető rendszer telepítése mégis tanácsos annak érdekében, hogy megakadályozza a mérgező anyagok bejutását a lövészek szervezetébe.

Erre a célra az úgynevezett kiszorító szellőzés ajánlott, amely huzatmentesen juttatja be a friss levegőt a lőtér hátsó falán és/vagy mennyezetén keresztül, és az előtte lévő szennyező anyagokkal terhelt levegőt a golyófogó közelében lévő szellőzőnyílásig vezeti = kiszorítja. Ehhez szükség esetén a lövész előtt lévő helyiség szélességű mellvédeket kell légáteresztővé tenni. Ezzel a helyiségszellőztető légtechnikával nem alakulhat ki légturbulencia, az ólompor és a gázok teljesen el lesznek szívva.

Fontos azonban, hogy a friss levegőt pl. télen hőcserélővel kell fűteni, mivel az elszívott levegő „magával viszi” a meglévő helyiséghőt. A kivezetett szennyezett levegőt a környezetbe történő kibocsátás előtt szűrni kell, erre a célra pedig F9 minőségű szűrőket kell alkalmazni. A betáplált és elszívott levegős rendszert az előírásoknak megfelelően hangtompítókkal kell felszerelni.

Nestro Hungaria Kft_Pecs_telephely.jpg

Keresse fel a pécsi Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, és kérje szakértőink segítségét, ha az Ön üzemében is a Nestro hatékony ipari légtechnikájára van szükség. A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen vagyunk: a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.