Új gépek a német NESTRO székhelyén

2020.09.02

Nagyobb teljesítmény, rövidebb idő alatt alacsonyabb működési költségek mellett

Az idei évben a NESTRO Lufttechnik GmbH hétszámjegyű (€) összeget fektetett be az új gyártási technológiájába a további növekedés végett. Az új lemezmegmunkáló stancoló-vágó-hajlító kombinált gyártóközpont megvásárlásával műszaki szempontból továbbfejlesztették a magaspolcos raktárhoz való csatlakozást, valamint jelentős iparági előnyhöz jutottak a termelékenység, gazdaságosság, precizitás és rugalmasság terén.

Egy automatikus rakodóegység a fémlemez ellátásához, valamint egy rendszerbe integrált rakodó-tételező robot garantálja a vágó/elosztó és az élhajlító szakasz között az automatikus, több műszakos üzemelést, ha szükséges. Most már akár 4 méter hosszú fémlemezekkel is tudnak dolgozni, valamint az előre vágott alkatrészeket akár 3 m hosszúságig lehet élhajlítani rendkívül adaptív módon. A hajlító szakasz bonyolult geometria mellett is képes pozitív és negatív hajlításokat véghez vinni anélkül, hogy a lemezt megfordítaná, miközben a szerszámok automatikusan alkalmazkodnak az alkatrészekhez és anyagokhoz. Sokkal kevesebb manuális munkával most már rendkívül igényes alkatrészeket lehet előállítani, amelyek – gyártás-specifikus kialakítás felhasználásával – jelentős költségmegtakarítást eredményeznek a termelési folyamat során is. „Ezzel az innovatív géppel nagyobb mennyiséget tudunk megvalósítani rövidebb idő alatt, alacsonyabb költségek mellett” – mondta Robert Nettelnstroth, a családi vállalkozásként induló Nestro második generációs ügyvezetője. „Egyrészt az elmúlt évek üzleti fejlődése, másrészt a növekvő költségek ösztönöztek bennünket, hogy nagyobb volumenű befektetésekbe kezdjünk. Egyértelmű volt, hogy ezt a Türingia északi részén lévő termelési helyen valósítjuk meg. Célunk a nemzetközi piacon való eladásaink bővítése.” A NESTRO 43 év alatt több mint 1200 nagyszabású projektet vitt véghez nagyjából 500 ügyféllel, világszerte 30 országban.

A finnországi Prima Power seinäjoki-i telephelyére már júliusban meginvitálták a 4 fős schköleni delegáció tagjait, hogy megnézzék és átvegyék a gépeket. „A telepítést 2020. október végéig, az üzembe helyezést pedig még idén el kellene végezni, miután ezzel párhuzamosan megszerveztük a kezelőszemélyzet képzését.” – nyilatkozta örömmel Jörg Schäfer gyártásvezető. „Nagyszerű, hogy ilyen modern berendezést tudunk használni. Ez óriási motiváció az egész csapat számára.”

Német Nestro küldöttség Finnországban

Az 1977-ben alapított Nestro Lufttechnik GmbH ma egyike azon nagy gyártóknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az elszívás és szűrőtechnikával kapcsolatos termékek és rendszerek, valamint a fűtési technikák, a felületkezelő technológiák, és a hulladékkezelés területén. Németországban, Lengyelországban és Magyarországon kb. 260 munkavállaló tervezi, gyártja és kivitelezi a berendezéseket az egyedi vevői igényeknek megfelelően.

Keresse fel a pécsi Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, és kérje szakértőink segítségét, ha az Ön üzemében is a Nestro hatékony ipari légtechnikájára van szükség. A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen vagyunk: a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.  
 
Nestro pécsi telephelye