Új termékkoncepció: lótrágya transzportrendszer

2019.11.28

A NESTRO Lufttechnik GmbH kifejlesztett egy új rendszert a lóistálló gyors megtisztításhoz

Olyan rendszer, amely a következőkből áll: egy speciális levezető csúszda elzárószeleppel és forgócsővel, csővezeték, vákuumos ventilátor, valamint ciklon különböző kitárolási lehetőségekkel. Működő kísérleti rendszerről van szó, nemzetközi szabadalmi igénnyel.

Lótrágya elszívása az istállóban

A NESTRO Lufttechnik GmbH kifejlesztett egy új rendszert a lóistálló gyors megtisztításhoz, illetve szabadalom iránti kérvényt is benyújtott ezzel kapcsolatban. Egy ló napi legalább 50 kilogramm trágyát termel. A trágyát egyszerűen elszívjuk és közvetlenül a kívánt helyre szállítjuk: egy pótkocsiba, egy gödörbe, egy fedett raktárba vagy közvetlenül a biogázüzembe.

Az egyéni koncepció kidolgozásakor figyelembe kell venni, hogy a szilárd trágya átmeneti tárolását csak néhány kivételes esetben lehet kialakítani, pl. átmeneti megoldásként a megfelelő tárolókapacitás befejezésééig, illetve a zsúfolt helység miatt. A tárolási idő általában nem haladhatja meg a 6 hónapot. A vízvédelmi, valamint az ártéri területeken a tárolás általában tilos. Ebben az esetben figyelembe kell venni a védett területekre vonatkozó rendeleteket.

Tartsa tisztán egyszerűen és gyorsan istállóit, és kerülje el a rendszertelen tisztítás okozta baktérium-képződést. Ugyanis a boxok rendszeres tisztítása fontos lovai egészségének és jólétének megőrzése érdekében.

Nestro Hungária Kft_Lótrágya szagelszívás_mezőgazdaság.jpg

Így működik a NESTRO lótrágya transzportrendszere
  • Kapcsolja be a rendszert
  • Nyissa ki a szívócsonk tetejét
  • Rázza le lazán az összeszedett lótrágyát a szívócsonk előtt – a trágyát egyszerűen elszívja
  • A trágya a csővezetéken keresztül bekerül és leválasztódik a ciklonban
  • A forgócellás adagoló segítségével a leválasztott trágya nyomásmentesen lesz kitárolva

Prospektus letöltése (német/angol/francia)

Kérje ezzel kapcsolatban kollégáink segítségét, tanácsát!