„ÚT A JÖVŐBE” 2019

2019.10.16

Út a jövőbe: ötmilliárdos pályázat. Mikor, kis és középvállalkozások számára, 35-50% támogatottság gépekre és ingatlanra, akár 200 millió Ft támogatással

Ötmilliárd forintra pályázhatnak október 7-től azok a kis- és középvállalkozások, amelyek fejlesztéseikkel magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását tervezik.

Az Út a jövőbe program a kkv-szektor versenyképességét és termelékenységét hivatott erősíteni, a vállalkozások az új technológiák alkalmazása mellett a munkavállalóik képzettségi szintjét is növelhetik. A program a magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását segíti a kkv-k kapacitásbővítő és technológiai beruházásainak támogatásán keresztül.

A támogatás egyebek mellett új eszközök, gépek beszerzésére, az új technológia kialakításával kapcsolatos ingatlan beruházásra vagy akár szellemi termékekre is fordítható. A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy a meglévő munkavállalói létszámukat megtartják, három éven keresztül évi minimum 10 százalékos bérfejlesztést hajtanak végre és képzésben részesítik a dolgozóikat

Az igényelhető összeg 10 és 150 millió forint között alakul, de hátrányos helyzetű térségben megvalósuló beruházás esetén akár 200 millió forint is lehet. A támogatás vissza nem térítendő, mértéke elérheti az 50 százalékot is.

Részletek:

Támogatás intenzitás: 35- 50 % között helyszíntől függően

Támogatás összege: Minimum 10 millió Ft, maximum 150 millió Ft (hátrányos helyzetű térségben 200 millió Ft)

Benyújtható: 2019. október 7.- 2020. február 29.

Fenntartási kötelezettség: 3 év

Megvalósítás: A projektnek 2021. december 31-ig kell megvalósulnia

Ki jogosult részt venni a pályázaton?

  • Mikro-, kis-, és középvállalkozások, amelyek legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkeznek
  • Gazdasági társaságok és egyéni vállalkozások

Milyen tevékenységekre igényelhető támogatás?

  • Új eszközök, gépek beszerzése
  • Információs technológia-fejlesztés (hardver, szoftver beszerzése)
  • Építés, bővítés
  • Ingatlan vásárlás

Támogatás mértéke: Csekély összegű támogatás esetén területtől függetlenül 50 %-os támogatás igényelhető.

Kötelező vállalások

  • A fenntartás 3 év alatt évente 10 %-os bérnövekedés.
  • A fenntartási időszak első 2 évében az átlagos létszám tartása a benyújtást megelőző 12 hónap átlag létszámához viszonyítva.
  • Biztosíték nyújtása kötelező. Pénzintézeti garancia vállalás esetén az elnyert támogatás 120 %-nak megfelelő összeg, jelzálog esetén 150 %-nak megfelelő összegben.

Amennyiben vállalkozása a fenti feltételeknek megfelel, és korszerűsíteni, vagy bővíteni kívánja gépparkját a Nestro Hungária Kft. megbízásával, használja ki a lehetőséget!

Cégünk segít a pályázat menedzselésében, illetve igény esetén akár a komplett pályázat megírását is vállalni tudjuk. Forduljon hozzánk bizalommal!

A részletes pályázati felhívás megtekintése.