Útban a növekedés felé

2020.01.21

Az ilsfeldi WEIMA-központ széleskörű korszerűsítése

Növekszik a WEIMA! Az éghajlatváltozás és a szűkös erőforrások idején az újrafeldolgozás egyre jelentősebb tényezővé válik. A hulladék kezelésére és újrahasznosítására szolgáló aprítógépekkel és brikettálókkal a WEIMA szerves részét képezi a fenntarthatóbb társadalom kialakításának.

A hulladékkezelési megoldások iránti növekvő igények kielégítése érdekében az elmúlt években új termelési és összerelési üzemeket létesítettek a szász-anhalti tartományban található Annaburg-ban. A cég székhelyét is Ilsfeld-ben (Baden-Württemberg) folyamatosan bővítik és korszerűsítik.

WEIMA központ az 1-4-es számú csarnokokkal

WEIMA-központ az 1-4-es számú csarnokokkal
 
A klasszikusok nem öregszenek – a használt gépek régi pompájukban ragyognak

Egy szomszédos ingatlanon, nem messze a műszaki központtól, a nemrég kialakított 4-es csarnok tágas területet és új lehetőségeket biztosít az ügyfelek berendezéseinek helyreállításához, javításához, valamint a használt gépek újrafeldolgozásához. A modernizáció részeként új raktárterületeket és új hegesztő állomásokat hoztak létre a legújabb elszívó rendszerekkel felszerelve. Így válnak az elavuló aprítók és brikettálók újra valódi ékkövekké. Ezen felül a WEIMA az újonnan létrehozott kapacitásoknak köszönhetően csökkenti a javítási időt a szervizmegbízások esetén.

Nestro Hungária Kft_WEIMA_aprító_brikettáló_.jpg

Az új 4-es csarnok
 
A WEIMA épülete kívülről szürke, belülről színes és változatos, fenntartható ötletek tárháza

A WEIMA az új gyártócsarnokával is folyamatosan befektet a jövőbe. És az eredmény lenyűgöző. Az antracit köntöst viselő külső megjelenést az aprítással foglalkozó szakemberek a meglévő épületekhez igazították. A jobb oldali sávban található videóban az új gyártóüzemek és kapuik feliratán, valamint az ilsfeldi telephely bejáratán keresztül most megmutatják az utat a látogatók számára. Mindenki számára egyértelművé válik, hogy a WEIMA-nál minden az aprításról és a brikettálásról szól.

A 2-es csarnokot is, ami a végső összeszerelő állomás és vezérlőszekrény-gyártás „eWorks” székhelye, alig lehet felismerni. Az újonnan áthelyezett emelet modern irodahelyiséget kínál a szervezés és tervezés lebonyolításához. Ezalatt vannak telepítve az egyedileg megtervezett vezérlőszekrények. Néhány lépésre pedig látható egy új, ultramodern magas polcos raktár. Az automatizált raktárrendszeren belül a kis elektromos alkatrészek tárolhatók és eltávolíthatók számítógépes vezérlés segítségével. 

Nestro Hungária Kft_WEIMA_aprító_brikettáló_0.jpg

Vezérlőszekrénygyártás és-tervezés a 2-es csarnokban
 
 

Nestro Hungária Kft_WEIMA_aprító_brikettáló_1.jpg

Előrehaladva
 
 

Nestro Hungária Kft_WEIMA_aprító_brikettáló_2.jpg

Modern, természetes fénnyel ellátott iroda

 

Már további bővítési munkálatokat is terveznek a 2020-as évre. Ez többek között magába foglalja a modern irodaterület kiépítését a még hatékonyabb együttműködés érdekében.

Forrás

WEIMA brikettálók/aprítók megtekintése.