Pápai Szakképzési Centrum - Pápa

PÁPAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM - TANMŰHELY

Fa- és bútoripari ágazati képzőközpont került átadásra a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolájában 2023. december 15-én.

Az ágazati képzőközpont létrehozása meglévő gyakorlati tanműhely felújításával és korszerű, XXI. századi technológiának megfelelő eszközök beszerzésével valósult meg.

A Nestro Hungária Kft. az új megmunkáló gépeknél keletkező forgács elszívását új csőhálózat kiépítésével biztosította, amit egy meglévő szűrőberendezésre, valamint egy ventilátorra lett csatlakoztatva. Emellett kiépítésre került egy csiszolatporos elszívó rendszer is.

elszívó csőrendszer

A szűrő kb. 10.000 m3/h légmennyiséghez illeszkedik, amihez szintén új megmunkáló gépek és csővezeték csatlakozik. A szűrők tisztítását rázómotorok biztosítják, a port pedig PE-zsákokba gyűjtik.

Az elszívást egy transzport ventilátor végzi, ezért szívott-nyomott rendszerről beszélünk.

szűrőház

Dr. Kovács Zoltán önkormányzati képviselő elismerését fejezte ki a projekt megvalósítását illetően. Kiemelte, hogy a GINOP programok a versenyképesség javításán túl a szakképzés fejlesztését is támogatják. Kiemelte, hogy a technológia fejlesztések mellett az emberi tényező fejlesztése is fontos. Köszöntője végén eredményes oktatást kívánt az iskolának, valamint a képzőközpontnak.

asztalos műhely

Az ünnepélyes szalagátvágás után a megjelentek megtekinthették a felújított épületet és az elhelyezésre került, a projekt során beszerzett modern munkagépeket. Ezen gépek közül Piller József oktató kettőt működés közben is bemutatott a jelenlevők számára.

asztalos műhely

Pápa, 2023. december