Lótrágya transzportrendszer

A NESTRO Lufttechnik GmbH kifejlesztett egy új rendszert a lóistálló gyors és egyszerű megtisztításhoz

Olyan, nemzetközi szabadalommal rendelkező rendszer a lóistálló megtisztításához, amely a következő elemekből áll: egy speciális levezető csúszda elzárószeleppel és forgócsővel, csővezeték, vákuumos ventilátor, valamint ciklon különböző kitárolási lehetőségekkel.

Lótrágya elszívása az istállóban

A NESTRO Lufttechnik kifejlesztett egy új rendszert a lóistálló gyors megtisztításhoz, melyre 2020. januárjában a szabadalmat is megkapták a Német Szadadalmi és Védjegy Hivataltól. Egy tiszta szívott elszívó rendszerről van szó, mely elsősorban a lóistállókban keletkező trágyát távolítja el. 

Egy ló napi legalább 50 kilogramm trágyát termel. Az új rendszer segítségével az összeszedett lótrágyát lazán lerázzák a szívócsonk előtt, azaz egy speciálisan kialakított, elzárószeleppel rendelkező levezető csúszdába dobják. A por/ammónia keverékkel együtt egy központi csőrendszeren keresztül a stabil mennyezet alatt elszívják, és egy forgócellás adagolóval ellátott ciklonban leválasztják, majd a leválasztott trágya nyomásmentesen lesz kitárolva ott, ahol az ügyfél tárolni kívánja. A vákuum biztosítja az energiahatékonyságot és a pormentességet.

Az egyéni koncepció kidolgozásakor figyelembe kell venni, hogy a szilárd trágya átmeneti tárolását csak néhány kivételes esetben lehet kialakítani, pl. átmeneti megoldásként a megfelelő tárolókapacitás befejezésééig, illetve a zsúfolt helység miatt. A tárolási idő általában nem haladhatja meg a 6 hónapot. A vízvédelmi, valamint az ártéri területeken a tárolás általában tilos. Ebben az esetben figyelembe kell venni a védett területekre vonatkozó rendeleteket.

Tartsa tisztán egyszerűen és gyorsan istállóit, és kerülje el a rendszertelen tisztítás okozta baktérium-képződést. Ugyanis a boxok rendszeres tisztítása fontos lovai egészségének és jólétének megőrzése érdekében.

Így működik a NESTRO lótrágya transzportrendszere
  • Kapcsolja be a rendszert
  • Nyissa ki a szívócsonk tetejét
  • Rázza le lazán az összeszedett lótrágyát a szívócsonk előtt – a trágyát egyszerűen elszívja
  • A trágya a csővezetéken keresztül bekerül és leválasztódik a ciklonban
  • A forgócellás adagoló segítségével a leválasztott trágya nyomásmentesen lesz kitárolva

A rendszerrel kapcsolatban kérje kollégáink segítségét, tanácsát!