Csiszoló munkaállomások

2019.04.16

A csiszolás környezete egy nagyon érzékeny terület a felületkezelés során. A finom csiszolatpor nem csak egészségügyi kockázatot jelent, hanem potenciális hibaforrás a nemes és magasfényű felületek előállításánál.

A helyhez kötött csiszolóasztalok gyakran lekorlátozzák a mozgás szabadságát és megvalósíthatatlan a hatékony elszívás nagyobb munkadarabok esetén. Ez a felismerés vezette a Nestro-t az NST típusú csiszolóállomás megalkotásához, ami maximális mozgási szabadságot és széles pormentes teret enged a csiszolás munkaterületén. Az irányított és keringtetett légáramlás, a gravitációs hatások figyelembevételével hatékonyan juttatja a finomszemcséjű porokat a szűrőtáskákba. A jól megtervezett konstrukciónak köszönhetően elegendő hely áll rendelkezésre a különböző formájú és méretű munkadarabok megmunkálására. A moduláris felépítéséből adódóan egymás mellett több ergonomikus munkahely is kialakítható.

A NESTRO csiszolatpor elszívó munkaállomása lehetővé teszi a 7.000 - 9.500 m3/h légmennyiség elszívását mindössze 2,6-4 kW-os energiafelhasználás mellett, amellyel teljes körű pormentes terület alakul ki a maximális mozgásszabadságot adó munkaterületen.

A csiszolatpor elszívó munkaállomásban található szűrőbetétek nagy hatékonysággal szűrik meg az elszívott port a szabályozott és folyamatos légáramlás mellett. Az elszívott és megtisztított levegő egy befúvó plénumon keresztül áramlik vissza a munkaterületre, így biztosítva a folyamatos levegőáramoltatást.

Előnye, hogy a huzatmentes rendszer, ideális beltéri használatra (hőveszteség nélkül), megszűnik a levegőben lévő szállópor koncentráció, ezzel is biztosítva a dolgozók egészségének megőrzését, illetve a kezelendő munkafelület tisztaságát.

Karbantartása egyszerű, a táskás szűrők egyszerűen, szerszámok nélkül cserélhetők és tisztíthatók. A megfelelő időközönkénti történő tisztítással és cserével a hatásfok évekig fenntartható. Az NST család beltéri elhelyezkedése miatt egy nagy hatékonyságú, hangszigetelt ventilátort kapott, melynek a csillapított zajszintje, nem zavaró munkavégzés közben.

Cégünk pécsi üzemében kerül legyártásra a stabil szerkezetű, horganyzott acéllemezből készülő elemekből álló munkaállomás. Igény esetén keresse fel a Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy e-mailben, ahol szakértő munkatársak segítenek, ha az Ön problémájára is a Nestro csiszoló technológiája jelentheti a megoldást! A honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain is jelen vagyunk: a Facebook, Instagram, LinkedIn oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Csiszoló munkaállomások megtekintése

Referencia munka megtekintése - Szalafa Kft. Pécs