Versenyképesség-növelő támogatási program

2020.11.24

Közép- és nagyvállalatok beruházását támogató pályázat - VNT2020-1

2020. november 25-én ismét megnyitják a VERSENYKÉPESSÉG NÖVELŐ TÁMOGATÁSI PROGRAMOT (VNT2020-1) a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség jóvoltából, melynek célja a közép- és nagyvállalatok számára a koronavírus okozta nehézségek leküzdése és versenyképességük növelése. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 50 milliárd Ft.

Támogatási kérelmek benyújtása

A támogatási kérelmeket 2020. november 25-től lehet benyújtani a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

A pályázat célja

A pályázat célja, hogy egyszeri, nem visszatérítendő költségvetési támogatás nyújtásával a közép- és nagyvállalkozásokat a COVID-19-járvány következtében a gazdaság számára szükséges beruházásokra ösztönözze.

A támogatás összege

  • Olyan beruházás megvalósításához igényelhető a vissza nem térítendő támogatás, amelynek megvalósításához a szükséges forrás mértéke eléri a nettó 150.000 eurót.
  • A támogatás maximális összege 800.000 euró lehet, formája pedig átmeneti támogatási jogcím.

A támogatás maximális mértéke

A vissza nem térítendő támogatás mértéke 33%.

A pályázatban elszámolható költségek

  • Tárgyi eszközök (gépek, berendezések, épületek)
  • Szoftverek
  • Megújuló energia rendszer telepítése
  • Tehergépjárművek

Támogatást igénylők köre

Az ország teljes területén, közép-vagy nagyvállalkozás formájában működő gazdasági társaságok, amelyeknek bázislétszáma eléri a 30 főt.

Amennyiben vállalkozása a fenti feltételeknek megfelel, és korszerűsíteni, vagy bővíteni kívánja gépparkját a Nestro Hungária Kft. megbízásával, használja ki a lehetőséget!

Cégünk segít a pályázat menedzselésében, illetve igény esetén akár a komplett pályázat megírását is vállalni tudjuk. Forduljon hozzánk bizalommal!

Nestro pécsi telephely