Viastein Kft. - Biharkeresztes

VIASTEIN KFT. - TÁROLÓ SZŰRŐHÁZ

A Viastein Kft. közel 20 ezer négyzetméteres betonelemgyárában került kivitelezésre egy asztalosüzem, amely a főként zsaluelemek mellett egyedi bútorokat gyártását is biztosítja. A termelés során egyaránt keletkező por és forgács elszívását a NESTRO csúcskategóriás és automata elszívórendszere végzi. Az energiahatékony és több, mint 90%-os hatásfokkal rendelkező elszívó ventilátorok a sűrített levegős tisztítású, NFHSU-JET tároló szűrőházba juttatják a termelés során keletkező port és forgácsot. A távfelügyelettel is ellátott elszívó rendszer indítása és működése teljesen automata és a frekvenciaváltós vezérlésnek köszönhetően igazodik az egyedi géppark használatokhoz is.

A kitárolás egy karos bolygató segítségével, cellás adagolón keresztül történik. A leválasztott por és forgács a szűrőházban átmenetileg tárolható, ahonnan konténerbe vagy Big Bag zsákba is kiadagolható.

tároló szűrő

A gyártás során képződő, végtermékhez fel nem használható fadarabok egy WEIMA WL 6 típusú aprítógéppel vannak feldolgozva. A vékony, szálas anyagok ellen a speciális bordásvezetős tolólap ad garanciát az elakadások elhárítására. A berendezés minden típusú kemény- és puhafához használható, illetve gyorshidraulikával és hidraulika olajfűtéssel is el van látva. A technológiának köszönhetően nem veszik kárba a fahulladék, mert apríték formájában eltüzelhető, akár egy Fröling aprítéktüzelésű kazánban.

aprítógép

Biharkeresztes, 2023. január