Beltéri lőterek szellőztetése

A gépi szellőztetés megakadályozza a rejtett mérgezést

Immár a lövészeknek is kompetens támogatást nyújtunk a légtechnikai problémákra. A betáplált és elszívott levegős rendszerek integrált szűrőközeggel és légmelegítőkkel a helytakarékosság érdekében vagy a tető, vagy a lőtér külső falára telepíthetők. Kikalkuláljuk, hogy a meglévő fűtési rendszer integrálható-e a szűrt, friss levegő fűtésére, vagy további megoldásra van szükség az egész éves üzemeltetéshez. A térbeli viszonyokhoz szükséges légmennyiség alapján minden rendszert egyedileg méretezünk a szükséges 0,25 m/s légsebesség alapján, melynek köszönhetően a NESTRO-rendszer az adott helyszínre kialakítható.

Beltéri lőtér szellőztetése

A beltéri lőterek

A helyiségszellőztető rendszer telepítése tanácsos annak érdekében, hogy megakadályozza a mérgező anyagok bejutását a lövészek szervezetébe. Erre a célra az úgynevezett kiszorító szellőzés ajánlott, amely huzatmentesen juttatja be a friss levegőt a lőtér hátsó falán és/vagy mennyezetén keresztül, és az előtte lévő szennyező anyagokkal terhelt levegőt a golyófogó közelében lévő szellőzőnyílásig vezeti = kiszorítja.

A friss levegőt pl. télen hőcserélővel kell fűteni, mivel az elszívott levegő „magával viszi” a meglévő helyiséghőt. A kivezetett szennyezett levegőt a környezetbe történő kibocsátás előtt szűrni kell, erre a célra pedig F9 minőségű szűrőket kell alkalmazni. A betáplált és elszívott levegős rendszert az előírásoknak megfelelően hangtompítókkal kell felszerelni.

A rendszerrel kapcsolatban kérje kollégáink segítségét, tanácsát!