NESTRO Lufttechnik GmbH - LIGNA kiállítás, Hannover - 2019.05.27-31

2019.04.23

A NESTRO továbbra is az energiahatékonyságra és a zajcsökkentésre összpontosít a LIGNA 2019-es kiállítás kapcsán

A NESTRO a hannoveri LIGNA kiállításon a 15-ös csarnok G69 helyén, 192 m2 alapterületen, egy kétszintes kiállítóstanddal mutatkozik majd be 2019. május 27-31 között megrendezett eseményen. A cég a porelszívó és felületkezelő berendezéseinek működését mutatja be élőben, és örömmel vette, hogy a 14-es csarnokban a „HOMAG-city“ standon az összes HOMAG megmunkálógép porelszívására megbízást kapott.

A por, forgács és festékelszívás területén a Nestro egyike a faipar területén tevékenykedő piacvezetőknek. Az energiahatékonyság növelése és a zajszennyezés csökkentése témakörökben az egyre növekvő igényeket is kiszolgálja kompetens, széleskörű tanácsadói szolgáltatás révén, megfelelő műszaki megoldásokkal. 

Jelentős energiamegtakarítás érhető el berendezésekkel a magas hatékonyságú ventilátorok, a ventilátorokhoz használt frevenciaváltók, nagy hatásfokú motorok (IE3, IE4) által. További potenciált jelent a használt levegő kidobása helyett a szűrt és visszakeringtetett levegőt felhasználni fűtés vagy hűtés céljából. Az elszívóberendezések zajkibocsátása pedig drasztikusan csökkenthető az optimális rendszertervezéssel, valamint a különböző hangszigetelési megoldások segítségével.

Az Európai Unió országaiban több helyen előfordulnak támogatott finanszírozási lehetőségek az energiafelhasználást csökkentő beruházásokkal kapcsolatosan. Ezek az állami befeketetések akár meglévő berendezések átalakítását – pl. szívott-nyomott rendszerről tiszta szívottra – is lehetővé teszi.

A kiállításon a Nestro standjánál a látogatók a működő berendezések élő szemléltetésén keresztül megtapasztalhatják és értékelhetik is a  fentebb ismertetett megoldásokat.

 
NAST 16 típusú csiszolóasztal csiszolatporhoz - ÉLŐ BEMUTATÓ

A NESTRO sorozatából a NAST 16 csiszolóasztal 1250x1000 mm-es munkafelülettel a legkisebb. Ez a teljesen felszerelt változat el van látva hidraulikus asztal-magasságállítással, pneumatikus alkatrészeket rögzítő befogó eszközzel, valamint magasnyomású elszívócsatlakozóval a kézi gép elszíváshoz, amely jelentős csökkenti munkatér porerhelését.

NAST 16 típusú csiszolóasztal megtekintése

 
NZL 4 aprítógépek - ÉLŐ BEMUTATÓ

A NESTRO aprító berendezései a hulladékezelés költségeit és kényelmetlenségeit energianyereséggé alakítják, relatív csendes módon. Az NZL 4 segítségével az aprítókések lépcsőzetes elrendezése alacsony energiafelhasználást és a rotor lassú fordulata csendes üzemet biztosít. Minden kopó alkatrész renkívül robusztus, így tartós is. A kiállítási kémlelőablakokon át a látogatók megtekinthetik az anyagok (keményfa, puhafa, és forgácslap) folyamatos és hatékony aprítását a forgó aprítókések és az állókés között. A második emeleti kiállítási standnál a padlóba épített biztonsági üvegfelelületen keresztül is vethetnek fentről egy pillantást az aprítóra.

NZL 4_Nestro_Ligna 2019.jpg

 
NE 250 kompakt elszívó berendezés - ÉLŐ BEMUTATÓ

A csiszolóasztal és az aprító por-elszívását egy NESTRO NE 250 kompakt elszívóberendezés biztosítja, melynek üzemi légteljesítménye 5600 m3/h. Ez a típus a legnagyobb darabszámban értékesített gép a sikeres termékcsaládon belül. Névleges légteljesítménye 3530 m3/h, hozzá kapcsolódó 2500 Pascal-os vákuummal. A BG-tanúsítvánnyal rendelkező kompakt elszívó berendezés közvetlenül a megmunkálógép közelében telepíthető a csarnokon belül és használható olyan anyagok elszívására is, mint például a műanyag, bőr, papír vagy más ipari porok.

NE 250 kompakt elszívó berendezés megtekintése

 
NST 75 típusú csiszolatpor elszívó munkaállomás - ÉLŐ BEMUTATÓ

A NESTRO NST 75 típusú csiszoló munkaállomása 7500 m3/h légteljesítménnyel és 95%-os leválasztási hatékonysággal 4000x3100 mm-es munkaterületen pormentes munkavégzést tesz lehetővé. Ez biztosítja a maximális mozgásszabadságot még a nagy munkadarabok esetén is. A kiállítás látogatói saját maguk győződhetnek meg arról, hogy a csiszolatpor turbulenciák nélkül, irányított levegőáramlás révén miként halad a könnyen tisztítható a szűrőelemekbe. A visszakeringtetett üzemmód energiát takarít meg a felhasználó számára, és biztosítja a munkahelyi előírások betartását egy kellemes, huzatmentes helyiségklíma mellett.

NST 75 típusú csiszolatpor elszívó munkaállomás megtekintése

 
Festékköd-elszívó rendszer ÉLŐ BEMUTATÓ

A NESTRO PAINTLINE típusú festékköd-elszívóját három teljesítményosztályban kínálja 7500-24500 m3/h közötti tartományban, akár a legmagasabb igények kielégítése érdekében. A cég standjánál egy közepes termékosztályú festékköd-elszívót mutat be élőben a légáramlás demonstrálása végett. Mivel az oldószerek és a lakkok nagyobb sűrűségük miatt a padlószintre süllyednek, a festékrészecskéket egy folyamatos, alacsony huzatú légáramlás mellett szívják el padlóközelben, majd a szűrőszőnyeg által lesznek megkötve. A PAINTLINE-rendszerek folyamatosan magas minőségű felületkezelést tesznek lehetővé még a legegyszerűbb, kézzel történő folyamatos festésnél is. Ezen rendszerek mindegyikét a NESTRO egyedileg tervezi a különböző megrendelői igények és helyszíni feltételek alapján. Szükség esetén az egyes rendszerek modulként is méretezhetők.

Padlóelszívó berendezések megtekintése

 
NFHSU 11/11-35 típusú szűrőház NBP TH500 brikettálóval és szikraoltó berendezéssel - ÉLŐ BEMUTATÓ

A NESTRO vákuumos szűrőházában nagy szűrőfelületek helyezhetőek el zárt térben, és a nap folyamán felhalmozódott forgács átmenetileg tárolható. A 305 m2-es szűrőfelülettel és két 13000 m3/h légteljesítményű ventilátorral rendelkező berendezés élőben megtekinthető a látogatók számára. A Nestro bemutatja, hogy a faforgácsot, faport hogyan szűri, gyűjti össze, szállítja és dolgozza fel 50 mm átmérőjű brikettekké. A szűrőház a porelszívást a HOMAG 14-es csarnokában elhelyezett központi megmunkáló gépein látja el. A látogatók mindemellett a szikraoltó berendezésről is részletes áttekintést kaphatnak.

A tároló szűrőház megtekintése

 
NE 300/350 kompakt elszívó berendezés brikettálóval - ÉLŐ BEMUTATÓ

A HOMAG műhelykoncepcióinak területén a Nestro élőben szívja el a port és forgácsot a tipikus faipari famegmunkáló gépektől. Egy NE 300 típusú elszívó a csatlakoztatott NBP C150 típusú brikettáló berendezésével a feldolgozott fanyag hulladékát saját felhasználásra, enegetikailag értékes briketté alakítja. A kompakt elszívó légteljesítménye 7500 m3/h, névleges légteljesítménye 5085 m3/h a hozzá tartozó 2400 Pascal-os vákuummal. Mivel minden Nestro-s porelszívó tiszta szívott rendszerben működik, – a ventilátor a szűrő után van csatlakoztatva – így a maximális energiahatékonyság és abszolút porbiztonság garantált. Ezen túlmenően a vákuumos technika szikramentes működése csökkenti a tűzveszélyt, mivel a fémrészecskék nem juthatnak el a ventilátor járókerekéhez. A kiállítási csarnokban lévő Nestro elszívókból a szűrés után távozó levegő portartalma 0,1 mg/m3 alatt van.
Az NE 350 típusú kompakt elszívó a sikeres termékcsalád azon gépe, mely 9500 m3/h légteljesítménnyel rendelkezik. Névleges légteljesítménye 6927 m3/h a hozzá tartozó 2750 Pascal-os vákuummal, ami a fafelfolgozó iparban a nagysebességgel dolgozó megmunkáló CNC-gépek vagy a nagyobb gépek porelszívására szolgál, ahol a különböző gépek egyidejű működtetése nagy légmennyiséget igényel.

NE 300 kompakt elszívó berendezés megtekintése

NE 350 kompakt elszívó berendezés megtekintése

 
9/4-30 közbenső porelszívó levegővisszatáplálással és szikraoltó berendezéssel - ÉLŐ BEMUTATÓ

A HOMAG csarnokban a HOMAG standnál a 14-es csarnok nyugati elülső részén egy 8 m-nél magasabb, 9/4-30 Nestro közbenső szűrőberendezés került kialakításra, amely a második gerincvezetéken keresztül további HOMAG megmunkáló technológiákltól szívja el a port. A szűrőberendezésnél nagyon jól látható az egyes elemek moduláris felépítése. Gyakorlatban az elszívás teljesítménye ügyfélre szabottan, egyedileg tervezhető 4000 és 150 000 m3/h között. A kiállításon használt 9/4-30-as kivitel minden egyes eleme 77 m2 szűrőfelülettel rendelkezik. A beépített 3db ventilátor légteljesítménye 45000 m3/h. A szűrőtorony kiváló optikai minősége - a sima felületek által - a Nestro tipikus konstrukciójának köszönhető. A szűrt levegő visszaáramlik a kiállítóterembe, ezzel tehermentesíti a klímaberendezés működését és fenntartható módon javítja a levegő minőségét (a maradék porttartalom <0,1 mg/m3). Ez a nagyméretű szűrő is fel van szerelve szikraoltó rendszerrel.

Közbenső szűrőberendezés megtekintése

PM 03-19 03.jpg

Az 1977-ben alapított Nestro Lufttechnik GmbH ma egyike azon nagy gyártóknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az elszívás és szűrőtechnikával kapcsolatos termékek és rendszerek, valamint a fűtési technikák, a felületkezelő technológiák, és a hulladékkezelés területén. Németországban, Lengyelországban és Magyarországon több mint 180 munkavállaló tervezi, gyártja és kivitelezi a berendezéseket az egyedi vevői igényeknek megfelelően.